Gazete Vatan Logo

İstihbaratın 1 numarası bombalı minibüsü anlattı

Eski İstihbarat Daire Başkanı Uzun, Sıhhiye’de bombalı minibüs bulunmasıyla ilgili yeniden açılan soruşturmada tanık olarak ifade verdi. Uzun, ‘paralel yapıyı’ işaret etmişti.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun, Sıhhiye’deki çok katlı otoparkta, 11 Eylül 2007’de bomba yüklü minibüs bulunmasına ilişkin davada 21 yıl 10 hapis cezasına çarptırılan İdris Nakçi’nin avukatının “yargılamanın yenilenmesine” yönelik talebi kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ifade verdi.

Soruşturma genişler

Avukatı Refik Ali Uçarcı ile sabah saatlerinde Ankara Adliyesine gelen Uzun’un ifadesi, kapalı oturumda alındı. Uzun, daha sonra adliyeden ayrıldı. Nakçi’nin avukatı Faruk Duran, “Onun anlatımları doğrultusunda, belki de soruşturma genişleyecektir” dedi.

PKK denilmişti

Sıhhiye’deki çok katlı otoparkta, 11 Eylül 2007’de cep telefonu düzenekli bomba yüklü minibüs bulunmasının ardından 4 kişi hakkında dava açılmıştı. Mahkeme, sanıklardan İdris Nakçi’yi, ‘’PKK terör örgütü üyesi olmak’’ ve ‘’tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak ve taşımak’’ suçlamalarından toplam 20 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmişti. Sanıklardan Ali Sayan ‘’PKK terör örgütü üyesi olmak’’ suçlamasından 8 yıl 9 ay, Alpaslan Özkan ise aynı suçlamadan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, Mustafa Bayar’ın beraatına karar vermişti.

Haberin Devamı

Düzmece suikast

Sabru Uzun, yazdığı kitapta, bomba yüklü minibüsün “polis haber elemanı” tarafından çok katlı otoparka getirildiğini iddia edince, halen cezaevinde bulunan Nakçi’nin avukatı Duran, müvekkilini mahkum eden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine “yargılamanın yenilenmesi” başvurusunda bulunmuştu. Uzun, olayın failinin emniyet teşkilatı içinde örgütlü Gülen cemaati mensubu polisler olduğunu iddia etti. Uzun’un iddiasına göre dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a düzmece bir suikast planı olan olayda bomba yüklü minibüs Emniyet İstihbarat Dairesi’nin kapalı garajında bekletildikten sonra 11 Eylül’de bulunmak üzere bir polis tarafından otoparka götürüldü. Olayda kullanılan bir polis muhbirine de 30 bin dolar ödeme yapıldı.

Haberin Devamı