Gazete Vatan Logo

İstifa isteyen vekile ihraç!

CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ve parti yönetimine istifa çağrısı yapan Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Parti Meclisi tarafından kesin ihraç için disipline sevk edildi. CHP Sözcüsü Tezcan: Gündemde istifa veya kurultay yok

İstifa isteyen vekile ihraç!

24 Haziran’da alınan sonucu eleştiren ve “İktidar olamamışsanız bunun bedelinin bir karşılığı olması lazım” diyen CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, partiden kesin istemiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Karar, dünü Parti Meclisi’nde oy çokluğuyla alındı.

2015 seçimlerinde Meclis’e Tunceli milletvekili olarak giren Erol, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin 41 yıldır milletvekili çıkaramadığı Elazığ’dan aday gösterilmiş ve buradan da seçilmeyi başarmıştı. Erol, seçim sonuçlarına ilişkin CHP yönetimini hedef alan açıklamalar yapmış ve Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırmıştı. CHP’nin dünkü PM toplantısında Erol’un ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi kararı alındı. Gürsel Erol, CHP PM tarafından 24’e karşı 36 üyenin oyu ile tedbirli olarak “kesin ihraç” talebiyle YDK’ya sevk edildi. CHP PM üyeleri Erdal Aksünger, Eren Erdem ve Necati Yılmaz da Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı ancak bu isimler için bir disiplin süreci işletilmedi. CHP Tüzüğü’nde kesin çıkarma gerektiren parti suçlarında, “Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak” maddesi bulunuyor. Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısının ardından MYK üyelerini toplantıya çağırdı.

Haberin Devamı

Tezcan: Kurultay yok

Partim Meclisi toplantısıyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, “Bu esaslı bir seçim sonucu değerlendirme toplantısı değil. Önce teknik heyetler kurduk, o heyetler seçim sonuçlarıyla ilgili raporlar hazırlayacak. Onları PM üyelerine dağıtıp, teknik raporlar çerçevesinde bir siyasi değerlendirmeyi PM’de yapacağız” dedi. Tezcan, “Gündemimizde istifa ya da kurultay yoktur. Bu çerçevede önümüzde iki büyük seçim vardır. Yerel seçimler ve ondan sonraki genel seçim” ifadesini de kullandı.

Sözlerimin arkasındayım

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, düzenlediği basın toplantısında kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendirdi. Türkiye’nin yeni bir rejime geçişini değerlendirmek yerine yalnızca bir vekilin ihracı için parti meclisinin toplandığını belirten Erol, “Koltuk adamları da yalnızca koltuklarını korumaktan başka hiç bir sonuç düşünmeyenlerdir. Bu partinin değerleriyle yetişmiş, bu partinin değerlerine sahip çıkacak adamlarız. Açıklamalarımda yaptığım bütün söylemlerin arkasında duruyorum” dedi.

Haberin Devamı