Gazete Vatan Logo

İşte yeni polis kıyafetleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polislerinin görevleri başında giyecekleri yeni kıyafetleri tanıttı.

İşte yeni polis kıyafetleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da bir otelde gerçekleştirilen "Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı"nda trafik polislerinin görevi başında giyeceği yeni kıyafetleri kamuoyuna tanıttı.

Soylu, "Bu kıyafetlerin önemli üç özelliği var. Birisi görünürlük. Bu bizim için çok önemliydi. Biz her tarafa polis yerleştiremeyiz. Ama orada bizim özellikle 2017'de oluşturduğumuz bir Karayolları Trafik Politika Belgemiz var. Bu belgede 'algılanan yakalanma riski duygusunu yükseltmek' maddemiz var. Trafik polisi arkadaşlarımız çok daha rahat görev yapabilme ve görev yaparken de görünebilme kabiliyetine sahip olacak. Geçen yıl 24 Ocak'ta Ankara'da yaptığımız toplantıda böyle bir karar almıştık. Bu kararı da bu yıl aynı 24 Ocak tarihinde uygulamaya geçirmiş olduk" diye konuştu.

Yaya öncelikli trafiğe dikkat çekmek için bir "devlet eylemi" düzenleneceğini bildiren Soylu, şunları kaydetti: "TBMM, yaya öncelikli trafik konusunda bir kanun çıkardı. Yaya geçitleri, kavşaklar, okul önleri, hastane önlerinde öncelik yayanın. Onun için bu konuyu toplumsallaştırmak, yaygınlaştırmak ve özellikle gelecek nesillerimize sahiplendirmek için gerekli denetimlerini yapıyoruz. Ama 2019'da yaya öncelikli trafik konusunda bir kampanyayı başlatıyoruz. Bu önümüzdeki günlerde başlayacak. Tarih belli, alt yapısı belli, kampanyanın materyalleri belli. Arkadaşlar bunun bir lansmanını yapacaklar. Bu lansmandan sonra 81 vilayette, bütün ilçelerimizde bu kampanyayı yoğun bir şekilde gerçekleştireceğiz."

Haberin Devamı