Gazete Vatan Logo

İşte Türkiye'nin Mısır'a yaptığı yardım!

Türkiye geçtiğimiz iki yıl içinde Mısır'da Müslüman Kardeşler'e yaklaşık 2 milyar dolarlık yardım yaptı.

2011 yılında ise Türkiye bütçesi 232,2 milyar TL'ydi.

2011 bütçesi baz alındığında Müslüman Kardeşler'e yapılan yardım Türkiye bütçesinin yaklaşık yüzde birine denk geliyor.

MEHMET ŞİMŞEK TWİTTER'DAN YANITLADI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mısır'a 2 milyar dolarlık yardımla ilgili olarak dün twitter'dan şu mesajı paylaştı;




BABACAN DA AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (ESİAD) düzenlediği “Küresel Ekonomideki Gelişmeler ve Türkiye Ekonomisi” toplantısında konuşan Ali Babacan, Mısır'a 2 milyar dolar destek olduklarını, bunun 1 milyar dolarını gönderdiklerini, kalanının Eximbank kanalıyla bu ülkede Türk şirketlerinin görev alacağı altyapı projeleri için harcanacağını söylemişti.

Ali Babacan, “Türkiye artık yardım veren ülkeler listesinde. Geçen yıl devlet bütçesinden hibe anlamında yurt dışına gönderilen kaynak 1 milyar 300 milyon dolara ulaştı. Bunlarda krediler yok. Gönüllü kuruluşların da yardımlarını topladığımızda 2,5 milyar dolarlık rakamdan bahsediyoruz. Geçmişte çok küçük rakamlar için dışarıdan destek için çabalayan bir ülke, rahatlıkla destek veren bir ülke haline geldi” ifadelerini kullanmıştı.

WSJ MASAYA YATIRDI

WSJ, Türkiye'nin Mursi hükümetinin çöküşü konusundaki "tedirginliği"nin "ideolojik yakınlık yanısıra pratik yatırımlar"dan kaynaklandığını savunduğu haber analizinde Başbakan Erdoğan'ın 2011 yılından bu yana Mısır ekonomisini destek amacıyla 2 milyar dolarlık yardım paketi dahil, bir dizi önlem önerdiğini belirtti.

Bu çerçevede vize kısıtlamalarının kaldırılmasının görüşüldüğünü, ortak deniz tatbikatları yapıldığını, Mursi'ye Mısır'ın kurumlarını reform etmeye yardım amacıyla önde gelen yetkililer ve işadamları gönderildiğini anlatan gazete, Başbakan Erdoğan'ın 2011'de Kahire'yi ziyaret ettiğinde Müslüman Kardeşler tarafından "siyasi bir rol model" olarak övüldüğüne dikkat çekti.

Haberin Devamı