Gazete Vatan Logo

İşte Topbaş'ın Sarıgül'e attığı fark!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi için İl Seçim Kurulu tarafından açıklanan birleştirme tutananak özetleri dün açıklandı. 10 milyon 197 bin 168 seçmenden 9 milyon 116 bin 43 kişinin 32 bin 838 sandıkta oy kullanıldığı kaydedildi. Zabıtta geçerli oy sayısı olan 8 milyon 701 bin 489’un itiraz üzerine geçerli sayılan veya hesaba katılan oy sayısı 19 bin 471 ile toplam 8 milyon 720 bin 960 yükseldiği, geçersiz oy sayısının ise 395 bin 83 olduğu bilgisi yer aldı. Oy kullanmayanların sayısı ise 1 milyon 81 bin 125 oldu. Listede AKP adayı Kadir Topbaş 4 milyon 180 bin 339, ikinci sırada yer alan Mustafa Sarıgül ise 3 milyon 494 bin 174 oy aldı ve aralarındaki fark tutanağa 686 bin 165 olarak yansıdı. Listede Halkın Demokratik Partisi adayı Sırrı Süreyya Önder 420 bin 518 oyla 3. sırada yer aldı. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Rasim Acar ise 349 bin 116 oy ile 4. olabildi.

‘Sandıklar üç günde yeniden sayılır’

CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül dün Şişli Belediye Başkanlığı’nı Hayri İnönü’ye devrederken, seçimlere şaibe düştüğünü öne sürdü. Sarıgül’ün, 686 bin 165 oy farkla seçimi kaybettiği açıklandı.

Mustafa Sarıgül, 15 yıl başkanlık yaptığı Şişli Belediyesi’ne dün törenle veda etti. Devir teslim töreni sırasında bazı belediye çalışanları gözyaşlarını tutamadı. Sarıgül, “İstanbul’da bu seçimlerin üzerinden şaibeyi kaldırmak istiyorsanız, demokrasinin tam olarak tecelli etmesini istiyorsanız, madem ki yüzde 7’lik bir oy farkınız var; o zaman lütfen CHP’nin yapmış olduğu itirazlara siz de destek verin. Fazla uzun olmaz, 3 günde o sandıklar yeni baştan sayılır. Aksi takdirde seçimler, demokrasi tarihine şaibeli olarak geçecektir” dedi. Özellikle ‘Oy ve Ötesi’ adlı gdusa teşekkür eden Sarıgül, “Bu seçimin kahramanı olan sivil toplum kuruluşudur” ifadesini kullandı.

‘Sarıgül markası sürecek’

Sarıgül, “Benim 2 tane evladım var; ama üçüncü evladım Şişli. Hangi makamda olursam aklım her zaman Şişli’de olacak” diye konuştu. Mührü aldıktan sonra konuşan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de, “Sayın Sarıgül’ün evladım diye emanet ettiği Şişli’yi biz de evladım diye sarılacağız. Şişli’de Sarıgül markası ve Şişli modeli devam edecektir” dedi.

Önümüzdeki günlerde iki kitap yazacağını aktaran Sarıgül, “Kitaplardan birincisi ‘Yerel yönetimlerde Şişli modeli’ olacak. Diğeri ise ‘Nasıl bir mücadele verdim? Yol haritamız ne olacak?’” dedi.

Haberin Devamı