Gazete Vatan Logo

İşte bu Tevrat için Murat’ı parçaladılar

Manavgat’ta, 1400 yıllık el yazması Tevrat için kolları kesilip, göğüs kafesi yarılarak öldürülen Murat Ünal’ın cep telefonunda Tevrat heykele ait fotoğraflar ortaya çıktı.

İşte bu Tevrat için Murat’ı parçaladılar

Antalya Manavgat’ta, 2016 Kasımında, arkadaşı Harun Varış ile evden çıkan Murat Ünal’dan haber alınamaması üzerine ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. 2017 Ocak ayında Oymapınar Baraj Gölü Değirmenli Mahallesi yakınlarındaki İshak Seydi Tepesi mevkisinde çobanlar tarafından kolları kesik, göğüs kafesi yarık, üzerinde sadece şort olan erkek cesedi bulundu. Bedenin, DNA testi sonucu Murat Ünal’a ait olduğu, tüfekle 3 el ateş edilerek öldürüldüğü, kollarının kesildiği, göğüs kafesinin yarıldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden Antalya Barosu’na kayıtlı avukat Hicran Ceylan ile Harun Varış, Celalettin Ceylan, Beytullah Aslan ve üç kişi daha tutuklandı, iki kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Manavgat 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1400 yıllık el yazması Tevrat’ı satmaya çalıştığı iddia edilen Murat Ünal’ı öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Harun Varış ve Hicran Ceylan’a ağırlaştırılmış ömür boyu, Beytullah Altuntaş’a ömür boyu ve Süleyman Ceylan’a 18 yıl hapis cezası verilirken, diğer sanıklar ise beraat etti. Mahkemede 1400 yıllık Tevrat’ın bulunamadığı belirtilerek, dosyadan ayırıldı. Murat Ünal’ın ablası Ümmü Ünal, bir an önce kayıp organların bulunmasını istediklerini söyledi. Kardeşinin 1400 yıllık Tevrat için öldürüldüğünü dile getiren Ümmü Ünal, sanıkların, Murat’ın satılacağı belirtilen Tevrat’ın 1 sayfasını sakladığı için öldürüldüğünü söylediklerini kaydetti. Ümmü Ünal, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Geçen gün Murat’ın kıyafetlerini havalandırmak için valizi açtığımda o telefon elime geçti. ‘Acaba çalışıyor mu?’ diye düşündüm. Şarja taktım, açıldı. Baştan beri bahsedilen bu Tevrat’la ilgili 19 sayfaydı ama ‘Murat bir sayfasını çaldığı için öldürüldü’ dedikleri Tevrat aylar öncesinde meğer Murat’a ‘WhatsApp’tan 18 sayfa olarak gönderilmiş. 18 sayfanın tek tek fotoğrafı var. Onun haricinde bir tane de heykel resmi var. Bunların hepsinin araştırılmasını, özellikle Adnan Oktar’ın evinde bulunan Tevrat’la karşılaştırılmasını, bu Tevrat fotoğraflarının ‘WhatsApp’tan kardeşime kimin numarasından gönderildiğini, kimlerin aracılık ettiğini, bu görüşmelerin kimlerle yapıldığının bulunmasını istiyorum.

Haberin Devamı