Gazete Vatan Logo

İşte Birand'ın son sözleri

Usta gazetecinin evinde acılı gün...

İşte Birand'ın son sözleri

Dün akşam kaybettiğimiz duayen gazeteci Mehmet Ali Birand’ın Otağtepe’deki evinde hüzünlü anlar yaşanıyor.

İşte Birandın son sözleri

Bugün taziye dileklerini kabul eden eşi Cemre Birand ve oğlu Umur Birand evin önünden basın mensuplarına açıklama yaptı.





Eşi Cemre Birand:

Hepinize ailemiz namına çok çok teşekkür ediyorum. Mehmet Ali büyük bir şovmendi bu da herhalde onun görebileceği en büyük şovlardan oldu. Hepinizin ona çok şevk verdiniz. Eminim o da size verdi. Hepinize candan teşekkür ediyoruz. Yarın da merasimimize gelirseniz çok memnun oluruz. Rutin bir şey diye girdi. Pankreas kanserinden ölmedi.



Hayat boyu korktuğu kalp krizinden öldü. Bize en son ‘Niye geliyorsunuz hastaneye. İşiniz gücünüz yok mu?’ demişti. Bir gün önce de balık yapılmasını istemişti.



İşte Birandın son sözleri

Oğlu Umur Birand:

Babam kanser olduğundan beri onu hayatta tutan torunuydu. Yaptığı her şeyi onun için yaptı. Babamın yerini hiç bir şey ve hiç kimse dolduramayacak.'



İşte Birandın son sözleri

Ağabeyi Ural Birand acısını anlattı
Mehmet Ali Birand'ın ağabeyi Ural Birand: "Çok çok genç gitti. çok sevdiğim , çok kıymetli bir parçamı kaybettim. Çok erken gitti ona üzülüyorum"
"Mehmet Ali Birand'ın 3 yaşındayken kaynar su ile bacağının yanışını hiç bir zaman hayatımda unutamadım. Ama onu sildik ikimizde kafamızdan"


Ağabeyi Ural Birand acısını anlattı

Tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ağabeyi Ural Birand, Mehmet Ali Birand'ı anlattı. Ural Birand, "Bir kere çok inandığım bir şey var ki çok çok genç gitti. Yapıcak çok daha işi vardı ki. Daha doğrusu işi vardı derken bundan sonra çok daha değişik şekilde, çok daha üretken, çok daha başka bir döneme girecekti hayatı. Ve çok daha etkin olacaktı. Çok daha güzel günler yaşayacaktı. Ama işte kalp bu bir yerde durduğu zaman duru veriyor. Ben şu anda hala kabullenemiyorum.Yani bir deprem oldu. Bunun artçılarını bekliyorum. Ne zaman bu artçılar bana gelir onu bilemiyorum. Tam kavrayabilmiş değilim itiraf edeyim size. Ama çok sevdiğim, çok kıymetli bir parçamı kaybettim. Çok erken gitti ona üzülüyorum" dedi.

"ÇOK GÜZEL YAŞADI"

"Mehmet Ali dünyanın en iyi insanlarındandı" diyen Birand, "İyi dediğiniz zaman şu açıdan söylüyorum. Hiçbir zaman hiç kimse için kötülük istemeyen kişiye ben iyi diyorum. Onun dışında fonomen bir çalışkandı. Kimle karşılaşsa o kişi Mehmet Ali'yi kısa bir süre içeriside aşık olurdu. Dolayısıyla çok üretkendi, çok güzel şeyler yaptı. Çok güzel üretti ve çok güzel yaşadı. Herkese dilenecek bir yaşamı oldu. Şimdi şöyle bir baktığınız zaman 'Neymiş' diye şimdi ortaya çıkıyor. İnsanların zaten değeri gittikten sonra belli olur" diye konuştu.

Ural Birand kardeşi Mehmet Ali Birand'ın 3 yaşındayken kaynar su ile bacağının yanışını hiç unutamadığını anlatarak, "Ama onu sildik ikimizde kafamızdan. Zaman zaman da geliyor aklıma" ifadelerini kullandı.

'SEN DOĞRU OLANI YAPTIN!'

Birand'ın evine taziyeye gelenler arasında bulunan
Doğan Holding onursal başkanı Aydın Doğan da çok konuşulan Öcalan röportajıyla ilgili kısa bir açıklama yaptı, Doğan,'
Mehmet Ali'nin haber için yapamayacağı şey yoktu. Yeri doldurabilecek biri değil.

İşte Birandın son sözleri

Çalışanım olmasının yanı sıra çok samimi dostumdu. Öcalan'la ilgili bir röportaj yayınladı.Gazeteyi toplattılar. Dedim üzülme. Sen haberciliğini doğru yaptın.' diye konuştu.
İşte Birandın son sözleri

KANAL D HABER MERKEZİ EKİBİNDEN BİRAND’IN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Kanal D Haber Müdürü Salih Selçuk, "Mehmet Ali Birand için her şey söyleyebilirsiniz. Duayen diyebilirsiniz, gazeteci diyebilirsiniz, haberci, belgeselci, programcı, yazar, her şey diyebilirsiniz ama ona yakıştırılacak en önemli sıfat insanlığıydı. Mehmet Ali Birand hakketten insan gibi bir insandı." dedi. Spiker Şule Zeybek de "Çok büyük bir renkti. Sadece haberin içinde değil, hayatın içinde de çok büyük bir renkti. Sesi kulağımızda hala. Unutulmayacak yeri asla dolmayacak bir unsurdu Mehmet Ali Birand. Renkli ve güleryüzlü habercilik öksüz kaldı" diye konuştu.

İşte Birandın son sözleri

Kanal D Haber Merkezi ekibi, tedavi gördüğü Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi’nde hayatını kaybeden Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand’ın ailesine taziye ziyareti’nde bulundu. Saat 13.00’da Birand’ın Kavacık Otağtepe Evleri’nde bulunan evine gelen Kanal D Haber Merkezi ekibi, içeride yaklaşık 30 dakika kaldı.

İşte Birandın son sözleri

"BİRAND İNSAN GİBİ İNSANDI"

Kanal D Haber Müdürü Salih Selçuk, "Mehmet Ali Birand’ı kaybetmenin şokunu yaşıyoruz. Hiçbirimizin beklemediği bir ölümdü. Aslında onun da hiç beklemediği bir ölümdü. Hastaydı. Ama o hiçbir zaman hastalığı kendisine yakıştırmadı. Dün sabah kendi ayaklarıyla çok basit bir operasyon için hastaneye gitti. Stent değişecekti, daha önce defalarca değişmiş bir stentti. Onun rahatlığıyla önceki sabah hastaneye gitti. Ama ne olduysa oldu bilemiyoruz. Artık aramızda değil. Oysa salı akşamı ekrandan rendavu vermişti. Ama olmadı Mehmet Ali Birand için her şey söyleyeilirsiniz. Duayen diyebilirsiniz, gazeteci diyebilirsiniz, haberci, belgeselci, programcı, yazar, her şey diyebilirsiniz ama ona yakıştırılacak en önemli sıfat insanlığıydı. Mehmet Ali Birand hakketten insan gibi bir insandı. Birlikte çalıştığı insanlarda insan gibi davranan bir insandı. Biz ondan hoşnuttuk umarım o da bizden hoşnut olarak göçmüştür. Güzel şeyler yaptı, güzel izler bıraktı. Umarım gittiği yerde de güzelliklerle karşılaşır" diye konuştu.
İşte Birandın son sözleri
"RENKLİ VE GÜLER YÜZLÜ HABERCİLİK ÖKSÜZ KALDI"

Kanal D’de öğle haberlerini sunan spiker Şule Zeybek de üzgün olduğunu belirterek, "Çok büyük bir renkti. Sadece haberin içinde değil, hayatın içinde de çok büyük bir renkti. Sesi kulağımızda hala. Unutulmayacak yeri asla dolmayacak bir unsurdu Mehmet Ali Birand. Eşi aşık olduğu kadın Cemre Birand dimdik ayakta. Tıpkı Birand’ın istediği gibi. Çünkü onun dikliğine aşıktı zaten. Onlar için çok üzgünüz kendimiz içinde çok üzgünüz öksüz kaldık hepimiz. Renkli ve güleryüzlü habercilik öksüz kaldı" dedi.

"KEŞKE ÖĞRENCİSİ OLABİLSEK"

Muhabir Ekrem Açıkel de "Hanımı ve oğlu içerdeler. Taziyeleri kabul ediyorlar. Gayet metin görünüyorlar. Herkeste büyük bir misafirperverlik içinde ağırlıyorlar. Gayet metin olduğunu görmek bizi de çok mutlu ediyor. Az önce Kanal D Haber Merkezi’nde yaklaşık 8 yıldır beraber çalışan ekip arkadaşları olarak keşke öğrencisi olabilsek. ’Öğrencisiyiz’ diyemiyoruz. O bile aslında bir mertebe bu habercilik dünyasında. Ziyaret ettik taziyelerimizi bildirdik. Bizi çok hoş ağırladılar" diye konuştu.

"BUNA HAZIR DEĞİLDİK"

"Sizin için ani oldu değil mi?" sözleri üzerine Ekrem Açıkel, "O gidişi gözümüzün önünden hiç gitmiyor. Yürüdü o koridorda hepimizin arasında geçen bir koridor var haber merkezinde. Mehmet Ali Bey yürüdü, ’Hadi çocuklar kolay gelsin’ dedi. Biraz yorgun gibiydi. Uzun sürede hastaydı hepimiz biliyoruz bunu. 1,5, 2 yıla yakındır bu hastalıkla mücadele ediyordu. Sıkıntılı olduğunu biliyorduk ama bu kadar çabuk bu şekilde bir vefat doğrusu çok çabuk oldu. Buna da hazır değildik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı