Gazete Vatan Logo

İstanbul'un etnik yanlarını keşfedin

Dünyada yeni trend bu. İş hayatınızı, ruh dengenizi, vücut sağlığınızı yola yordama sokacak faaliyetler biraz etnik öğeler taşımalı. Arjantin tangosu mu istersiniz Japonca dil kursu mu?

Artık İstanbul'da da Japon dövüş sanatlarından Arjantin tangosuna, İspanyol flamenkosundan tüm Uzakdoğu masaj çeşitlerine istediğiniz "bilinmeyeni" öğrenme fırsatınız var. İşte Time Out dergisinin "Etnik İstanbul" rehberinden örnekler...

Küba'dan salon dansları
Küba'ya gidip etkisinden hâlâ kurtulamayanlara şifa; gidemeyenlere de teselli niyetine bir kurs: Bilgi Eğitim'in Küba Salon Dansları. İsmini kadınların ayaklarının yere sürtmesinden çıkan sesten alan, coşkulu, alaya, tempolu, heyecanlı ve en popüler Latin dansı Cha cha cha; en çok zayıflatan olma özelliğine sahip kıpır kıpır Mambo; zamanında Kübalı şarkıcıların solo sırasını arkadaşlarına verirken, müziği renklendirmeleri için yemeğe salça dök der gibi "salsa" diye bağırmasından doğan ve sıkı kalçalara sebebiyet veren bir başka tempolu Küba dansı... Dersler geçen hafta başladı ama 10 hafta boyunca haftada bir gün devam ediyor. Toplam ücret 240 milyon lira.

Bilgi Eğitim Kursları: Kurtuluş Deresi Caddesi 47, Dolapdere.

Tel: (0212) 293 50 10


Tango'ya giriş dersleri
Ritim duygunuzla birlikte kültürünüzü ve ufkunuzu geliştirecek dans kursları şu sıralar en çok ilgi göreni. En zor, en acılı, en gururlu, en baş kaldıran, en tutkulu ama en saygılı, en nefretli ve en şehvetli dans Arjantin'in fakirlerinden, kenar mahallelerinden, hatta genelevlerinden çıkmış. "Kadın Kokusu" filmindeki kör Al Pacino'nun Gabrielle Anwar'la yaptığı tangoyu seyredip içini çekmeyen var mı?.. Bu dans temelde kadının kaçmaya çalışması, erkeğin onun yolunu kesmesine dayanıyor. Dolayısıyla yük daha çok erkeğin kolları ve adımlarında, kadınlara daha çok onlara ayak uydurmak düşüyor. Afrika vuruşları, kızılderili ritmi, latin etkisi ve Arjantin pampalarının karışımı olan bu müziğin dansı sonsuza kadar geliştirilebilir ve temelini öğrendikten sonra siz de ortaya bir şeyler çıkarabilirsiniz. Tabii bunun için de iyice pişmeniz gerek. Feneryolu'ndaki Tanguisimo pişmeniz için uygun. Dersler haftada bir gün ve birbuçuk saat sürüyor. Bir şeyler öğrenebilmeniz için en az üç ay devam etmeniz gerekiyor ki bu başlangıç seviyesi.

Tanguisimo: Bağdat Caddesi 155/27, Feneryolu.

Tel: (0216) 336 00 22


Japonca ve Japon kültürü yükselen değer
Yemekleri, felsefesi, sporları, iş çevreleri derken hayatımızdaki en önemli kültürlerden biri haline geldi Japonya. Daha yakından, en yakından tanımak için dilini öğrenmek lazım tabii. Gözünüzü karartıp öğrenmeye karar verdiyseniz Japon Kültür ve Enformasyon Merkezi'ni ziyaret ederek ilk adımı atın. Kurslar hafta içi ve hafta sonu kursları olarak ikiye ayrılıyor. Hafta içi kurslarının birinci kuru haftada iki gün 4 saat, ikinci ve üçüncü kuru haftada üç gün 6 saat.. Birinci kur 6 ay sürüyor ve aylık kurs ücreti 185 milyon lira. İkinci kur 4 ay sürüyor ve 250 milyon lira. Bu iki kuru bitirince kanji (yazı) sınıfını da almalısınız. Bu kuru bitirmek için de toplam 6 ay sabretmeniz gerek...

İstiklal Caddesi (Fransız Konsolosluğu Arkası) Ana Çeşme Sokak Japon Plaza 3, Beyoğlu.

Tel:(0212) 251 15 80

Haberin Devamı