Gazete Vatan Logo

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı, saatler kaldı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre; 5 Şubat Çarşamba günü yurt genelinde yağışlı bir hava etkili olacak. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 15 derecelerde seyrederken, birçok İstanbullu bu hafta İstanbul'da kar yağıp yağmayacağını merak ediyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulluların uzun süredir beklediği kar kapıya dayandı. Akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle beklenen kar yağışının etkili olması bekleniyor. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada da perşembe ve cuma günü etkisini artıracak olan kar yağışına karşı vatandaşlar dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de yaptığı açıklamada hafa sıcaklıklatrının İstanbul'da 20 derece kadar düşeceğini ifade ederek "Cuma akşamı ve cumartesi günü eksi 3 derece. Bugün 17 dereceyiz, cumartesi -3 derece" dedi.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uyardı, saatler kaldı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu ile gece saatlerinden itibaren İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısında karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya'nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara ve Ege ile Antalya'nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-100 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, öğleden sonra Kırklareli'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklenen yağışların; öğleden sonra bölgenin batısında, akşam saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos), öğleden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

EDİRNE °C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Türkiye'nin iç ve batı bölgelerinde mevsim normalleri üzerinde, doğu bölgelerinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıları, Çarşamba gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.
Verilerek göre, İstanbul'da Çarşamba günü kuzeyden esen rüzgarla hava soğurken, gece saatlerinde karla karışık yağış bekleniyor. Perşembe sabahından itibaren de kar yağışının etkisini arttıracağı tahmin ediliyor. Kar yağışının hafta sonu da sürmesi bekleniyor.
20 DERECE BİRDEN DÜŞECEK
İstanbul'da hava sıcaklıklarının 20 derece düşeceğini belirten CNN Türk Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de kar yağışıyla ilgili şu uyarılarda bulundu.
Sürmeli'nin sözleri şöyle:
"İstanbul'da bugün fırtına var, lodos var, basınç düşüşü var. Kuvvetli lodos havaya nem taşıyor. Bugün yağış alacağız, günün ikinci yarısında şu andaki verilerde 16,17,18 gibi ağır kuvvetli bir sağanak var. İki üç saat yağacak ama kuvvetli yağacak. Bu kadar sıcaklığın yükselişinin, o rüzgarın kuzeye dönüp yavaş yavaş sıcaklığı aşağı çekmeye başlaması yağışları getirecek.
Kar da yarın gün ortalarından itibaren kar olasılığı başlıyor. Akşam saatleri gibi kar göreceğiz. Cuma öğleden sonra itibariyle yine kar yağışı var. Cuma gece gelecek yağış hem daha kuvvetli hem de soğuk havayla gelecek. Cuma akşamı ve Cumartesi günü; eksi 3 derece. Bugün 17 dereceyiz, cumartesi -3 derece. Cumartesi sabahına, beyaz örtüyle uyanma ihtimalimiz var. Yarınki kar yağışı daha yumuşak ve kısa süreli olduğu için o ihtimali veremiyoruz. Pazartesi günü okulların tatil olma ihtimali de çok zor, çünkü Pazar günü yağış yok.
VALİLİK UYARDI
İstanbul Valiliği İstanbul’da Perşembe ve Cuma günü kar yağışının etkili olacağının uyarısını yaparak, Perşembe günü hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece düşeceğini bildirdi. İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için son hava tahminlerini paylaştı. Son tahminlere göre İstanbul’da bugün çok bulutlu olması beklenen havanın, yarın rüzgarlı; Çarşamba günü kuvvetli yağmurlu; Perşembe ve Cuma günü ise kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KIRKLARELİ °C, 9°C

Haberin Devamı

Çok bulutlu ve yağmurlu, öğleden sonra yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 19°C

Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege'de, akşam saatlerinde Muğla, Denizli, Uşak ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 13°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu

DENİZLİ °C, 18°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR °C, 18°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 13°C

Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 18°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 18°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 16°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 10°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, öğleden sonra Karaman hafif yağmurlu, gece saatlerinden itibaren Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Niğde çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 15°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 16°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KONYA °C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu

SİVAS °C, 6°C

Çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra kıyılarının yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 13°C

Çok bulutlu, akşam yağmurlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE °C, 19°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 13°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 19°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BAYBURT °C, 4°C

Çok bulutlu

SAMSUN °C, 22°C

Çok bulutlu

TOKAT °C, 15°C

Çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C

Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 6°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

ERZURUM °C, 3°C

Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

MALATYA °C, 8°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 7°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

GAZİANTEP °C, 10°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT °C, 5°C

Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 12°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı