Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Tam manasıyla inlerine girdik

Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde Varank'ın ağabeyi de uğurlandı. Cenaze namazına katılan Erdoğan açıklama yaptı.

Erdoğan: Tam manasıyla inlerine girdik

15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için İstanbul Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Erdoğan namaz sonrası konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

* Bugün çok anlamlı bir cenaze töreninde siz değerli kardeşlerimle bir aradayız. Ben bunu iki planda değerlendireceğim bir kurucusu olduğum aprtinin aralarında olan değerli hocamız nevzat yalçıntaşı hakka uğurluyoruz. Bunun yanında 15 Temmuz şehitleirmiz var bu şehtitlerimizi de en yüce maka uğurluyoruz. Kardeşlerim buranın üzernde biraz durmak istiyorum. O da şudur ülkemizin birliğine beraberliğine milletimizin bütünlüğüne kardeşliğine tahammül edemeyenlerin üst akıllardan aldıkları talimatlarla mlletimizi el geçirme hareketi fiilen silahlı eyleme dönüşmütür. Silahlı eyleme dönüştüğü zaman milletimize yaptığımız tek çağrıyla karşılarında durduk

* Onların tank topu varsa bizim de imanmız var. Tankların önüne yatanlar bizim imanımızı göstermektedir.

* Halkın talebi bir kenara koyulamaz. En büyük intikam sahibi Allah'tır. Bu bakımdan sloganik değil attığımız her adımı düşünerek ilimle akılla tecrübeyle birlikte atmamız lazım. Bunun neticesidir ki.

Haberin Devamı

* Nasıl buldu karşılığını, milletle buldu. Yargıyı ele geçiren bu örgüt teker teker dökülüyor. Yeterli mi? Değil. silahlı kuvvetlerimizi perişan eden bu örgüt generallerinde en alt kademeye kadar tutuklanmaya başladılar. Yeterli mi? Değil. Devletin tüm kurumlarında bu virüsler temizlenmeye devam edecektir. Tam manasıyla inlerine girdik.

* ABD'den bunları isteyeceğiz ve tavırlarını da göreceğiz.

* Bu hafta meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez

CENAZEDE YAŞANANLAR



Fatih Camii'ndeki 5 cenaze arasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen cenaze töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yer alıyor. Eski bakanlar Taner Yıldız, Beşir Atalay da törende saf tutuyorlar.

Haberin Devamı

Varank, darbe girişimini protesto ettiği sırada Fatih'te öldürülmüştü. İlhan Varank için görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de bir tören düzenlendi.

GÖLBAŞI'NDA CENAZE TÖRENİ

Ankara'da Türksat A.Ş.'ye yapılmaya çalışılan darbe girişimi sırasında şehit olan Ahmet Özsoy için Ankara Gölbaşı'nda cenaze töreni düzenlendi.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında saldırıya uğrayan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Türksat Kampüsü'nde görevli personel Ahmet Özsoy son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.