Gazete Vatan Logo

İstanbul'da pazartesiye dikkat!

Batıdan doğuya her yerde kar yağacak... Kritik gün pazartesi...

Sibirya kökenli soğuk hava dalgası Türkiye'de etkili olmaya başladı. Pazartesi-Çarşamba arası yurdun genelinde kar yağışları görülecek. İstanbul'da yarın akşam başlayacak kar Salı'ya kadar devam edecek.

Türkiye, Karadeniz ve Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Soğuk hava dalgası Trakya'dan giriş yaptı. Özellikle bu akşam saatlerinden itibaren Trakya, Çanakkale, Balıkesir, boyunca başlayacak kar yağışı, aralıklı olarak yaklaşık 4 gün devam edecek. Yarın poyraz da kuvvetli olduğundan hissedilen sıcaklık 0 ve altında olacak.

Karadeniz'de Kastamonu, Bolu Dağı, Karabük-Gümüşhane boyunca kar başlıyor. Pazar hafifleyecek yağışlar, Pazartesi bölgenin genelinde tipiyle beraber yoğun kara dönecek.

İç Anadolu'da da hızla soğumayla birlikte yağışlar kara dönecek. Kar daha çok Yozgat ve Sivas çevrelerini etkileyecek. Sıcaklıklar 1-2 dereceye iniyor. Güneydoğu'ya sulu kar, Diyarbakır'a ise kar yağacak. Doğu Anadolu'ya yoğun kar yağışı Pazartesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR YARIN BAŞLIYOR

İstanbul, yarın akşam saatlerinden itibaren karlı havanın etkisi altına girecek. Kar yağışı, Pazartesi ve Salı günleri etkili olacak. En kuvvetli kar yağışı Pazartesi akşam saatlerinde görülecek.

SALI -1'E İNECEK

Hava sıcaklığı bugün 3-6, yarın 1-3, Pazartesi 0-3, Salı eksi 1-2 derece olacak. BUZLANMA-DON UYARISI Yetkililer, hava sıcaklığının eksi 1 derecenin altına düşmesi beklenen İstanbul için buzlanma ve don uyarısında bulundu. EKİPLER ÖNLEM ALDI İstanbul'da iki hafta önce aniden bastıran kar hayatı felç etmişti. Yetkililer bu kez erkenden önlem almış durumda.





İSTANBUL ALARMA GEÇTİ

Geçtiğimiz hafta beklenenden önce yağan kar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni hazırlıksız yakalayınca yollar kara teslim olmuş, araçlar trafikte ilerleyememişti. Belediye ekipleri bu kez tedbirini önceden aldı, yol kenarlarında tuzlama araçları hazır bekletildi. Ön tarafındaki aparatla hem kar küreyen hem de kasasına yerleştirilen başka bir aparatla yola tuz püskürten araçlar şehrin büyük bölümünde dikkat çekti. Depolarda 254 bin ton tuz ve 82 ayrı noktada bin 800 ton solüsyon depolandı. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş çıkışları, üniversite ve okulların giriş çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu. AKOM Koordinasyonu'nda yürütülecek çalışmalara itfaiye, 45 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı ve 135 personel ile katılacak

ANKARA'DA KAR BAŞLADI

Ankara'ya meteorolojinin günler önceden haber verdiği kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde devam ediyor.

Sabah saatlerinde başlayan yağış, şehrin genelinde hafif olarak seyrediyor. Yüksek kesimlerde ise kar yağışı yanında yoğun sis etkili oluyor. Park ve yeşillik alanlar beyaza bürünürken, belediyeye ait karla mücadele ekipleri ana arterlerde hazır bekletilirken ara sokaklarda tuzlama çalışmaları yapıyor. Yağışın bu gece ve yarın etkisini artırması bekleniyor.

BOLU DAĞI'NDA YOĞUN SİS

D-100 karayolu Bolu Dağı geçişinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimindeki Karanlıkdere, Bakacak ve Seymenler mevkilerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düşerken, ulaşımda aksama meydana geliyor.

Karayolları ekipleri, sürücüleri ışıklı levhalarla uyarırken, trafik ekipleri ise sürücülerden takip mesafesini korumaları ve hız yapmamalarını istiyor.

Haberin Devamı