Gazete Vatan Logo

İstanbul’da nefes kesen park!

Hafta sonları 150 bin kişinin geldiği İstanbul’un en büyük eğlence merkezi Vialand bünyesinde şimdi de Türkiye’nin ilk vahşi yaşam parkı Wild Park açıldı. Vialand Genel Müdürü Tolga Alişoğlu ile konuştuk.

İstanbul’da nefes kesen park!

Vialand olarak İstanbul’un en büyük eğlence merkezi haline geldiniz. Wild Park’ı normal bir hayvanat bahçesinden ayıran özellikler neler?

Bir hayvanat bahçesinden farklı bir konsepteyiz. Günlük hayatımızda göremeyeceğimiz hayvanların sergilendiği ve doğal ortamlarına en yakın ortamda yaşadıkları bir alan. Çöl, su, kara, mağara canlılarının yaşadığı bölümler olmak üzere farklı konseptlerimiz var. Ve hepsi vahşi hayvanlardan oluşuyor.

Neden sadece vahşi hayvanlar tercih edildi?

Çünkü burası kapalı bir alan ve farklılık olmasını istedik. Aynı zamanda pek çoğu nesli tükenmekte olan canlılar. Amacımız bakımlarını kendi doğal iklim, toprak, nem koşullarında en iyi şekilde sağlayarak çoğalmalarını da sağlamak.

Yüzlerce vahşi hayvana yılda 1 milyon ziyaretçi bekleniyor

Wild Park’ta kaç tane vahşi hayvan var?

100'den fazla farklı cins var. 1 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflediğimiz değişik bir eğlence alanı burası.

Hayvanların bakımı nasıl yapılıyor?

Yanına sadece özel yetiştirilmiş insanlar giriyor. Hayvanlar doğal şartlarında; doğru tekniklerle beslenip bakıldığında kötü bir durumla karşılaşılmıyor.

Haberin Devamı

Bu bölümün oluşturulması ne kadar sürdü?

Bir senedir yapılan bir çalışmaydı. Biz Vialand olarak ailece eğlence diyoruz. Dünyadaki bütün canlılar çok tatlı ve çok eğlenceli. Amacımız hayvanları hapsetmek eziyet etmek değil insanlara hayvan sevgisini aşılamak.

Aletlerin her sabah ve akşam bakımları yapılıyor

Geçen yıl Vialand’ı 22 milyon kişi ziyaret etti. Bu sene ise rakamın 30 milyona çıkmayı bekleniyor. Yeni açılan Wild Park'a ise bir yılda bir milyon kişi gelmesi bekleniyor.

En zehirli yılan Wild Park’ta...

Hayvanlar dünyanın dört bir yanından getiriliyor. Dünyanın en zehirli hayvanı ok kurbağası, kendini yenileme özelliği olan aksolotl, en büyük örümceklerden goliath bırdeater tarantula ve en zehirli 3 yılandan biri olan kral kobra bulunuyor.