Gazete Vatan Logo

İstanbul'da haç çıkarma töreninde korku dolu anlar!

Hristiyanlığa göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü Kuzguncuk’ta bulunan Rum Ortodoks Ayios Yeorgios Kilisesi’nde yapılan ayinin ardından denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı. Buz gibi havada denize giren vatandaşların soğuğa aldırmadan haç çıkarmaları dikkat çekti. Fatih'te bir vatandaş ise haç çıkarma işlemi sırasında fenalaşarak hastanelik oldu.

İstanbul'da haç çıkarma töreninde korku dolu anlar!

Hristiyan inancına göre 6 Ocak olan Hazreti İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü Üsküdar, Fatih ve Yeniköy'de düzenlenen ayinle kutlandı.

İKİ GENÇ DENİZE ATLADI

Piskopos Kasianos, lodos ve dalganın etkisini göz önünde bulundurarak haçı denize atmasıyla 2 genç bir tekneden buz gibi denize atladı. Kıyasıya yarışta Tasos Fournatzopoulos, denizden çıkardığı haçı öperek Kasianos'a sundu. Psikopos Kasianos da, Tasos'a altın haç kolye hediye etti. Psikopos Kasianos , törenin sonunda Türkçe iyi dileklerde bulunarak "Denizlerimizde balık bol olsun" dedi.

DENİZDEN ÇIKAMADI

Yeniköy’de düzenlenen törende denize atlayanlardan biri sudan çıkamayınca panik yaşandı. Sahil Güvenlik ekiplerinin devreye girmesiyle sudan alınan kişi iskeleye çıkarıldı.

KALP MASAJI YAPILDI

Fatih Balat sahilinde denizden haç çıkarma töreni sırasında bir kişi fenalaştı. Denize atlayan balık adamlar tarafından kıyıya çıkarılan yarışmacıya kalp masajı yapıldı.