Gazete Vatan Logo

İstanbul - Berlin hattında iki kadının aşkı

Müzik dünyasının yakından tanıdığı Gülbahar Kültür, Türkçe'deki ilk romanı "Bir Yangının Külünü…" ile Güldünya Yayınları’nda.

İstanbul - Berlin hattında iki kadının aşkı

Müzik ve edebiyat dünyasının tanınan isimlerinden Gülbahar Kültür'ün, aşkın evrensel sorunlarına değindiği romanı "Bir Yangının Külünü…" Güldünya Yayınları'ndan çıktı. 1990’lı yıllar… Berlinli Arife ve İstanbullu Canan Almanya’da bir konferansta tanışıp yazışmaya başlar. Kısa bir süre içinde mektuplar, fakslar, uzun telefon görüşmeleriyle yoğun bir aşkın ortasında bulurlar kendilerini. Serbest çalışan Arife’nin İstanbul ziyaretleriyle yaşanan aşkları, farklı şehirlere, farklı dünyalara, farklı ruhsal yapılara ve geçmişin her ikisinde bıraktığı izlere göğüs germekte güçlük çeker.

Gülbahar Kültür kâh duygulu kâh erotik üslubuyla 1990’lı yılların İstanbul ve Berlin fonunda iki kadının ilişkisi aracılığıyla aşkın evrensel sorunlarına değiniyor. Kültür’ün şiirlerinde başat rol oynayan ritm, erotizm ve ironi romanın da ana unsurlarından.

Kültür, müzik ile edebiyatı buluşturduğu bu romanı için kitapla birlikte, seçtiği şarkılardan oluşan bir albüm de veriyor.

İşte o şarkılar:

01. Yansımalar - Bab-ı Esrar

Haberin Devamı

02. Sezen Aksu - Kavaklar

03. Tarkan - Vazgeçemem

04. Fikret Kızılok - Yeter ki

05. Yeni Türkü - Dönmek

06. Tolga Çandar - Ah Bir Ataş Ver

07. Aşık Veysel - Güzelliğin On Para Etmez

08. Neşet Ertaş - Ahirim Sensin

09. M. Nurettin Selçuk - Demedim Hiç Ona Kimsin Ve Nesin

10. Müzeyyen Senar - Şarap Mahzende Yıllanır

11. Behiye Aksoy - Kapın Her Çalındıkça

12. Mediha Şen Sancakoğlu - Aşk Nedir Nasıldır

13. Bülent Ersoy - Ben Küskünüm Feleğe

14. Zeki Müren - Gönül Penceresinden

15. Müslüm Gürses – Olmadı Yar

16. Orhan Gencebay - Bir Teselli Ver

17. Esengül - Taht Kurmussun Kalbime

18. Aşkın Nur Yengi - Ay İnanmıyorum

19. Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık

Yüzden fazla albüm derledi

Şiir, öykü, masal, absürt diyalog, grotesk edebiyat ve mizah yazıları yazan Gülbahar Kültür, merkezi Köln‘de bulunan WDR-Funkhaus Europa adlı radyoda müzik editörü ve redaktörü olarak çalışıyor. Kültür, 2002’den beri Lola’s World Records çatısı altında dünya müziğinden albümler derliyor. Derlediği yüzü aşkın albüm arasında en bilinenleri Oriental Garden, Babylon Bar, Latin Garden, Gypsy Garden, Sufi’s Secret, Swing Style, Lola’s New World Classics, I Love Balkan Music dizileri oldu. Kültür’ün bestelenmiş şiir ve şarkı sözlerinden oluşan parçalar Ağustos 2012’de yayımlanan United Colors Of Words adlı albümde toplandı. Alman Yazarlar Sendikası üyesi olan Gülbahar Kültür, yaşamını Bremen’de sürdürüyor.

Haberin Devamı