Gazete Vatan Logo

İstanbul’a yüklenin diye emir vermiş!

Tutuklu eski Yarbay Çiftçi: “General Gürler “Trakya’daki birliklere haber verelim, İstanbul’a yüklensinler’ diye, Albay Gerehan’a emir verdi”

İstanbul’a yüklenin diye emir vermiş!

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Selimiye’de bulunan 1. Ordu Komutanlığı’nda yaşananlar ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün Üsküdar yerleşkesinin ele geçirilmeye çalışılmasına ilişkin 54’ü tutuklu 128 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması dün görüldü.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen duruşmada tutuklu sanık eski Yarbay Selim Çiftçi, 15 Temmuz günü Selimiye’de nöbetçi olduğunu anlattı.

Sıkıyönetim direktifini gördükten sonra harekat merkezine gittiğini aktaran sanık Çiftçi, İstanbul’daki “ana darbe” davasının sanıklarından eski 1. Ordu Harekat Yarbaşkanı Tuğgeneral Eyyüp Gürler’in “Trakya’daki birliklere haber verelim, İstanbul’a yüklensinler” şeklindeki emri eski Albay Ahmet Zeki Gerehan’a verdiğini duyduğunu ifade etti.

Er anlıyor sen anlamıyorsun!

Darbe girişimini TRT’deki sözde bildirinin okunmasının ardından anladığını savunan Çiftçi, “Yarbay Ümit Ertuğrul darbe girişimini öğrenmemizin ardından bazı generallerle konuştu. Eyyüp Gürler’in tutuklanmasını talep ettiklerini söyledi. Ben Ertuğrul’un Eyyüp Gürler’i teslim olması için ikna ettiğini biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı Fikret Demir, sanık Çiftçi’ye “Televizyonlarda görüyoruz. Rizeli bir er darbe girişimi olduğunu öğrenir öğrenmez hemen saf değiştiriyor. Siz yarbay olarak, bir erin anladığı darbe girişimini neden anlayamıyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Çiftçi soruyu, “Darbeye hizmet eden faaliyetler sokaklardaydı. O yüzden asker bunu kolay idrak edebilir. Bizim karargahta algılamamız geç olabilir. Vatandaşlara ateş açıldığı için er daha rahat anlayabilir” şeklinde yanıtladı.

Yeğen Öksüz de örgütte aktifti

Hatay’da FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün firari “hava kuvvetleri imamı” Adil Öksüz’ün yeğeni olan ve meslekten ihraç edilen eski Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Öksüz’ün de arasında yer aldığı 7’si tutuklu 43 sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi. Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Hüseyin Öksüz’ün ve eşinin Bank Asya’da hesaplarının olduğu, çocuklarını da örgüte ait okullara gönderdiği aktarıldı. Öksüz’ün örgüt içinde aktif konumda yer aldığı, FETÖ’nün toplantılarına katıldığı şeklinde bilgilerin elde edildiği belirtilen iddianamede, tanık ifadelerine de yer verildi.

Haberin Devamı