Gazete Vatan Logo

İsrailli bakan istifa ediyor!

İsrail İçişleri Bakanı Gideon Saar, hükümet ve parlamentodan (Knesset) istifa edeceğini açıkladı.

İsrail radyosunun haberine göre, iktidardaki Likud Partisi destekçilerinin konferansında konuşan Saar, yaklaşan Yahudi bayramlarının ardından hükümet ve Knesset'ten istifa edeceğini söyledi.

Saar, başka işlere ve ailesine vakit ayırmak ve dinlenmek için böyle bir karar aldığını belirtti.

Likud Partisi liderleri ise söz konusu karar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi. Liderler, Saad'ın siyasi hayattan çekilmesini "büyük kayıp" şeklinde değerlendirdi.

"Hükümet en iyi bakanlarından birini kaybetti" İsrail Kanal 10 televizyonu ise istifa kararının, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hükmet ve parti içindeki muhaliflerine güç katacağını, "büyük senaryolara sahne hazırlayacağını" belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman da istifa kararını esefle karşıladığını ifade ederek "Hükümet en iyi bakanlarından birini kaybetti" dedi.

İsrail konusunda araştırmalar yapan Filistinli İmad Avad ise İsrail'in Gazze'ye açtığı savaşın, Likud, Netanyahu ve İsrail hükümeti için kriz oluşturduğunu, Saar'ın istifasının bunun en belirgin işareti olduğunu kaydetti.

Avad, Netanyahu'nun, mevcut durumda daha önce Likud'dan istifa eden Moshe Kahlon ile bir ittifak içine girmesinden korktuğu Saar'a dikkat kesileceğini kaydetti.

Saar, Likud Partisi içinde Netanyahu'ya rakip görülüyor ve gelecek başkanlık seçimlerinde yarışması bekleniyordu.

Haberin Devamı