Gazete Vatan Logo

İsrail'in Esad'i kurtarma planı

İsrail'de bazı üst düzey askeri yetkililer, Esad'ın düşüşünü engellemek için Netanyahu hükümetine baskı yapıyor. İsrail ordusunda MOSSAD'da görev yapan General Tsafrir "İsrail'in Ortadoğu'daki garantisi Esed rejimi, İsrail Esad'a doğrudan ya da dolaylı olarak silah yardımı yapmak zorunda" şeklinde yorumlarıyla Esad'ın kurtarılması gerektiğini savundu.

İsrailli generallerin Suriye'de 4 yılı aşkın bir süredir kendi halkını katleden Beşşar Esad ve rejiminin düşmemesi için Binyamin Netanyahu hükümetine bazı tekliflerde bulundukları belirtildi.

"Esad düşerse İsrail biter"

Generallerin Netanyahu hükümetine yaptıkları Esad baskısı Siyonizmi savunan gazete köşelerinde de yer aldı. İsrail ordusunda ve MOSSAD'da yıllarca çalışan general Eliezer Tsafrir "Esad rejimini kurtarmak zorundayız" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, "Esad rejiminin düşmesi demek, Suriye'nin kara deliğe dönüşmesi demektir. Esad rejimi düşerse, Suriye'de ve çevresindeki tüm ülkelerde Yahudi düşmanlığı hat safhaya ulaşacak. Bu kaçınılmaz bir son" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haaretz gazetesinde yayınlanan bir başka yazıda ise, "Suriye rejimi, bölgedeki İsrail düşmanlarını kontrol altına almayı başarabilen bir irade. Eğer Esad rejimi düşerse, buradaki radikal yapılar İsrail'i yok etmek için ellerinden geleni yapacaklar" şeklinde ifadeler yer aldı.

"İsrail İran'la Hizbullah'ı gözardı etmeli"

İsrail'in Esad'in İran ve Hizbullah ile olan ittifakını gözardı etmesi gerektiğini savunan General Eliezer Tsafrir, "İsrail doğrudan ya da dolaylı olarak Esad'e silah yardımı yapması gerekiyor" dedi.

"İsrail'in tek garantisi Esad rejimi"

İsrailli gazeteci Jacky Hugi, Monitor'de kaleme aldığı "İsrail Esad'in arkasında durmalı" başlıklı yazıda ise Esad rejiminin İsrail'in varlığını garanti altına aldığını ifade ederek, "İsrail'in tek garantisi Esad rejimidir. Bu nedenle İsrail'in Esad rejimine destek olması şart" ifadelerine yer verdi.