Gazete Vatan Logo

İsrail, Gazze’de hayatı kararttı

İsrail, Gazze’ye yönelik operasyonda en ağır saldırılarından birini gerçekleştirdi. Bir günde 100’den fazla kişi öldürüldü. Tek elektrik santrali de vuruldu, hayat durdu.

Bölgeyi pazartesi akşamından beri yoğun bombardımana tutan İsrail ordusu, Hamas’a ait El Aksa Televizyonu ve Radyosu’nun binalarının yanı sıra Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Haniye’nin evini vurdu. Ancak İsrail Gazze’ye en büyük darbesini, bölgenin çalışır durumdaki tek elektrik santralini bombalayarak vurdu. Gazze Enerji İdaresi Başkan Yardımcısı Fethi eş-Şeyh Halil, İsrail’in santralin ana yakıt tankını vurması sonucu büyük bir yangın çıktığını ve tesiste üretimin tamamen durduğunu duyurdu. Tesisin yeniden çalışır duruma gelmesinin 1 yılı bulabileceği belirtiliyor. İsrail’in daha önce bazı elektrik hatlarını kesmesi nedeniyle Gazze’de enerji açığı yüzde 90’a ulaşmıştı. Saldırıdan önce Gazze genelinde her gün sadece birkaç saat elektrik verilebiliyordu. İsrail dün BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na (UNRWA) ait bir aracı da vurdu. Filistinli doktor Beşir el Hicar ile kardeşi hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Medyaya bomba
İsrail uçaklarının önceki akşam gerçekleştirdiği saldırılarda Hamas’a ait El Aksa televizyon ve radyo binaları da vuruldu. Televizyon binası yıkıldı, çevredeki evler zarar gördü. AA’nın Gazze’de ofisinin bulunduğu bina da vuruldu.
Bir günde 100 ölü
Yerel kaynaklar, İsrail’in ağır bombardımanı sonucu Gazze’de bir günde 100 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 7 Temmuz’da başlayan operasyonda ölü sayısı bin 158’e, yaralı sayısı ise 6 bin 550’ye ulaştı.