Gazete Vatan Logo

İsrail bu defa okulu hedef aldı!

İsrail ordu birlikleri, Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı bir okula saldırdı. Saldırıda 9 bebeğin öldüğü acı haberi geldi.


OKULU HEDEF ALDILAR!

İsrail ordusu Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) Gazze'nin Beyt Hanun bölgesinde bulunan okulunu hedef aldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre çoğu çocuk en az 13 kişi hayatını kaybetti, en az 120 kişi yaralandı. Yaralılar Gazze'deki farklı hastanelere naklediliyor. Al Jazeera'nin Gazze muhabiri Vail Dahduh Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan hastenesinde okulda ölen cesetleri ve yaralılarla dolu olduğunu söyledi.



YARALILAR İÇİN YETERLİ YER YOK!

Kemal Advan Hastanesi doktoru ise, hastanenin küçük olduğunu ve bu kadar çok yaralıya bakılmasının imkansız olduğunu söyledi. Al Jazeera'ye konuşan ve saldırdan yaralı olarak kurtulan bir Filistinli BM okulunda bir tane bile silahlı kimsenin olmadığını söyledi. Başka bir yaralı ise "Kızılhaç bize okulu boşaltın dedi. On dakika sonra bombalar gelmeye başladı. Biz silahlı mıyız? Kardeşim silahlı mı?" ifadelerini kullandı. Hayatını kaybeden çocukların aileleri saldırıdan sonra okulu ziyaret eden BM yetkililerini protesto etti. Ölen çocukların yakınları BM yetkililerinin araçlarına saldırdı. BM yetkilileri araçlarıyla bölgeden uzaklaştı.

Haberin Devamı


GÜVENLİ NOKTAYDI!

Saldırıdan sonra Twitter üzerinden açıklama yapan UNRWA Sözcüsü Chris Gunness, Beyt hanun'daki okullarının koordinatlarını İsraille çok önceden resmi olarak paylaştıklarını söyledi. Okul, sivillerin sığındığı, Gazze'deki az sayıda güvenli noktadan biriydi.

İLK KEZ CAN KAYBI YAŞANDI
Saldırılar başladığı günden bu yana İsrail dördüncü defa BM binasını vuruyor. Ancak bugün ilk defa can kaybı yaşandı.
İsrail'in 17. gününe giren Gazze saldırıları sonucu 140 binden fazla Filistinli evlerini terk etti. Çoğu Filistinli ise Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) işlettiği binalara sığındı.
SON 24 SAATTE 6 OKUL
İsrail saldırılarında 74'ü son 24 saat içerisinde olmak üzere toplam 656 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre Filistinli yaralıların sayısının ise 4 bin 120 olduğu kaydedildi. Son 24 saat içinde 6'sı okul toplam 7 UNRWA binasının hasar gördüğü bildirilen açıklamada, saldırılar yüzünden 1.2 milyon Gazzeli sığınmacının ihtiyaç duyduğu UNRWA altyapısının ve binalarının etkin bir şekilde kullanılamadığı sığınmacıların bu durumdan çok olumsuz etkilendiği bildirildi. Açıklamada, saldırılarda ölenlerin yüzde 22'sinin çocuk, 100'ünün erkek, 47'sinin kız olduğu da ifade edildi.

Haberin Devamı