Gazete Vatan Logo

Isparta gülüyle dünya kadınlarını güzelleştiriyor

Isparta’da 50 yıldır gül üreten Gürkan ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi Gülşah Gürkan, gülsha markası ile kadınlara güzellik doğal vadediyor.

Isparta gülüyle dünya kadınlarını güzelleştiriyor

Gülşah Gürkan’ın güllerle olan ilişkisi aslında doğumuyla başlıyor. Gül mevsiminde doğduğu için ailesi adını Gülşah koyuyor. Babaannesi ve Ispartalı kadınların güzellik sırlarının gülsuyundan geldiğini görünce bunu tüm dünya kadınlarıyla paylaşmak istemiş.

gülsha markasının doğuş hikâyesini anlatır mısınız?

Aile şirketimiz Gürkan A.Ş.’de 1965 yılından beri esansiyel yağ, konkret ve absolüt gibi gül özleri üretiyor, hammadde olarak parfüm ve kozmetik üreticilerine ihraç ediyoruz. 2012 yılında, ailemin birikimini kendi markama dönüştürme kararı aldım ve gülsha markasını yarattım. Böylece, saf esansiyel gülyağı kullanarak geliştirdiğim cilt bakım ürünlerimizi, tüketicilere sunmaya başladım. Kullanıcılardan gelen geribildirimler, beni sektörü incelemeye teşvik etti. Gülyağı çok pahalı bir hammadde olduğu için yeterince kullanılmadığını tespit ettim. İlk önce gülsuyumu piyasaya sürdüm ve sonrasında ürün geliştirme süreci için kolları sıvayarak Fransa’daki en iyi uzmanları ve danışmanları buldum. Hâlâ onlarla çalışıyor yeni ürünler geliştiriyorum.

Haberin Devamı

Ailenizin deneyimleri bu konuda yardımcı olmuştur sanırım...

Babaannem,sadece yüzünü değil tüm vücudunu havlulara döktüğü gülsuyu ile silerdi. 75 yaşında sadece yüzünde değil vücudunda da tek bir yaşlılık lekesi yoktu. Onun ve yörede gerçek gülsuyu kullanan kadınların cildi, en büyük referansım oldu.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ GÜLLERİ ISPARTA’DA YETİŞİYOR

Ürünlerinizde hangi gülü kullanıyorsunuz?

Esansiyel yağı için endüstriyel kapsamda en fazla kullanılan gül türü, rosa damascena. Yani, Türkiye’de yalnızca Isparta yöresinde yetişen ve adeta “nimet”kabul edilen Isparta gülü. Dünyada çok az yerde yetişen bu tür yılda bir kez sadece Mayıs ayında hasat verdiğinden, en değerli türdür diyebiliriz. Rosa Damascena’dan elde edilen esansiyel yağı tüm dünya tanır.

Kaç çeşit ürününüz var?

Şu an için, temel cilt bakımı rutinini kapsayan 3 adımlık bir serimiz var. Gülsuyumuzun iki farklı boyutta toplam 4 çeşiti bulunuyor. gülsha cilt bakım serisi, 3 adımda cildi arındırıyor, tazeliyor ve besleyerek canlandırıyor. Tüm cilt tiplerine uygun ürünlerimiz, Fransa’da dermatolojik olarak test ediliyor.

Haberin Devamı

Nerelerde satılıyor?

Ürünlerimizin yüzde 95’ini ihraç ediyoruz. Şu an için ABD, Çin, Hong Kong, Singapur, Malzeya, Taiwan’da satılıyoruz. Türkiye’de web sitemiz ve eczaneler kanalıyla ürünlerimizi satışa sunuyoruz.

4 ton gül yaprağından 1 kg yağı çıkıyor

Gül yağı çok değerli bir ham madde. Kilosu 8-9 bin Euro’lara. satılıyor. Ürünlerimizde bu değerli gül yağını içinde bırakarak ‘tam gül suyu’ elde ediyoruz. Dört ton gülden bir kg yağ çıkıyor.

Makyajınızı gülsuyu ile sabitleyin!

- Gülsuyu tonik olarak cilt ve makyaj temizlemek için kullanılabilir.


- Gülsuyundan oluşturulacak buz küpleri, göz çevresine uygulandığında yorgunluğu ve şişliği rahatlatır.

- Sakinleştirici (anti emflamatuar) özelliği sayesinde erkekler tıraş sonrasında ciltleri için kullanabilir.

- Bebeksi bir cilt için banyo suyuna katılabilir.

- Makyaj sonrası ışıltılı bir görünüm için yüz, gülsha gülsuyu ile spreylenebilir.

Haberin Devamı