Gazete Vatan Logo

Isparta'da okullar tatil mi (7 Ocak 2020)?

Türkiye’de etkisini gösteren soğuk hava ve kar Isparta’da da etkisini gösterdi. Akdeniz'in en kalabalık şehirlerinden birisi olan Isparta'nın şehir geneli ile kırsal ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, gündelik hayatta ve eğitimde olumsuzluğa neden oldu. Öğrenciler soğuk havanın etkili olduğu Isparta’da okullar tatil mi?’ diye soruyor.

Isparta'da okullar tatil mi (7 Ocak 2020)?

MEB veya Isparta Valiliği son dakika kar tatili açıklaması yaptı mı? günün en çok aranılan soruları arasına girdi. Yüksek ve kırsal kesimlerin dışında kent merkezinde de etkili olan kar, Isparta’da eğitim öğretim durmasına neden oldu. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler 7 ocakta Isparta’da okullar tatil mi? sorularını yoğun bir şekilde soruyor. Peki, 7 Ocak Isparta'da okullar tatil olacak mı? 7 Ocak 2020 yarın için MEB ve Isparta Valiliği kar tatili açıklaması yaptı mı?

ISPARTA'DA OKULLAR TATİL Mİ (7 OCAK 2020)?

Isparta kent merkezinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, kent merkezi ile Şarkikaraağaç, Eğirdir, Gelendost, Senirkent, Uluborlu, Yenişarbademli ilçelerinde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Yalvaç ilçesinde ise sadece taşımalı eğitim verilen okullar tatil edildi.

Sütçüler ilçesinin Kasımlar ve Kesme köylerinde de eğitime bir gün ara verildi.

ISPARTA'DA KAR YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Isparta'da gece başlayan ve etkisini artıran kar yağışı sonrası belediye ekipleri kar temizleme araçlarıyla ana arterlerde çalışma başlattı. Kent merkezinde ise yaya kaldırımları temizlenirken, bazı esnaflar da kendi dükkanlarının önünü temizleyerek ekiplere yardım etti.

ISPARTA- EĞİRDİR YOLU ULAŞIMA KAPANDI

İl genelinde etkisini artıran kar yağışı dolayısıyla Isparta- Eğirdir yolu Sevinçbey köyü mevkii ulaşıma kapandı. Trafik kilitlenirken, sürücüler araçlarında mahsur kaldı. Eğirdir girişi Miskinler yokuşunda da trafik kilitlenirken, Karayolları ve il özel idaresi ekipleri tarafından yolda temizlik çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucu yaklaşık 2 saatlik aksamanın ardından yol ulaşıma açıldı.

Haberin Devamı

ISPARTA HAVA DURUMU