Gazete Vatan Logo

İspanyol devden 500 milyon euro kâr

Türkiye’de en çok Zara markasıyla tanınan İspanyol tekstil devi Inditex, 500 milyon euro kâr açıkladı. Şirketin toplam satışları 20.9 milyar euroyu buldu

İspanyol devden 500 milyon euro kâr

ZARA, Bershka, Pull&Bear, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Uterqüe gibi tekstil devlerinin sahibi Inditex’in yıllık kârı, satışlarındaki artışın etkisiyle yüzde 8.5 oranında yükselişle 500 milyon euroya ulaştı. Dev şirketlerin arka arkaya zarar açıkladığı, kapılarına kilit vurduğu bu dönemde Inditix’in performansı adeta parmak ısırttı.

Dünyanın en büyük tekstil gruplarından Inditex, 2015 yılında 3.47 milyar euro vergi öncesi kâr açıkladı. Geçen yıl 330 mağaza açan şirketin mağaza sayısı 88 pazarda 7 bine yükseldi. Şirket, 7 bininci mağazasını Honolulu’da açtı.

İspanyol şirket, entegre mağazacılık ve online satış stratejisinde büyümeye devam edeceğini bildirdi. Şirketin kârının analistlerin beklentileri doğrultusunda gelmesinde eurodaki değer kaybı etkili oldu. Zara’nın satışlarındaki yüzde 17.5 oranındaki yükselişin etkisiyle Inditex’in satışları yüzde 15.4 yükselişle 20.9 milyar euroya yükseldi.

Dünyanın en zenginlerinden

FORBES’UN gerçek zamanlı servet takibi endeksine göre, dünyanın en zengini koltuğuna Ekim 2015’te Inditex’in patronu Amancio Ortega oturmuştu. ‘Gizemli patron’ olarak bilinen 79 yaşındaki Ortega’nın kişisel serveti 79.6 milyar dolar.

Haberin Devamı