Gazete Vatan Logo

İspanya'da olağanüstü hal ilan edildi!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı ülke genelinde 15 gün "olağanüstü hal" ilan etti. Öte yandan Irak'ta, Erbil ve Süleymaniye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İspanya'da olağanüstü hal ilan edildi!

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsünde şimdiye dek 120'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Corona virüs dünya genelinde son bilgilere göre 126 bini aşkın kişiye bulaşırken 4 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı İtalya'da 1016'ya, İran'da ise 514'e yükseldi. İran Genelkurmayı sokak ve caddeleri boşaltacaklarını açıkladı. İspanya ise ülke genelinde 15 günlük OHAL ilan etti. Irak'ta, Erbil ve Süleymaniye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yeni tip korona virüsü (Covid-19) vakalarının arttığı Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Erbil ile Süleymaniye kentlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

IKBY İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla Erbil ile Süleymaniye kentlerinde 48 saat sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini belirterek söz konusu yasağın bu geceden itibaren başlayacağını söyledi. Açıklamada sağlık ekiplerinin görevlerini yerine getirebilmeleri için vatandaşlara ‘evlerinizden ayrılmayın’ çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

Öte yandan IKBY’nin Süleymaniye kentinde 19, Erbil’de is 8 olmak üzere toplam 27 virüs vakası tespit edildi.