Gazete Vatan Logo

Isınmamıza daha çok var

Mayıs ayının sonlarına geldiğimiz halde havaların bir türlü ısınmaması “Ne zaman tişörtle gezeceğiz” sorusunu akıllara getiriyor.

Isınmamıza daha çok var

Mayıs ayının sonlarına geldiğimiz halde havaların bir türlü ısınmaması “Ne zaman tişörtle gezeceğiz” sorusunu akıllara getiriyor. Hafta sonu Van ve Erzincan’a kar yağdı, batı yağmur ve serin havanın etkisinde. Yaza girmemize sadece 10 gün kaldı ancak yağışlı puslu günler bitmek bilmiyor. NTV Meteoroloji Editörü Gökhan Abur hava sıcaklığının bir hafta 10 gün daha bu şekilde süreceğini belirterek “Haziran’ın ilk haftasından sonra havalar ısınacak. Marmara, Karadeniz, doğu ve iç kesimler için. Akdeniz’e ve Ege’nin güney kesimlerine yaz geldi, denizler ısınmaya başladı” dedi. Abur, bu haftanın yine oldukça değişken hava koşullarıyla geçeceğini açıkladı.

Marmaris 33 derece

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, kuzeybatı kesimler ile doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak. Gözde turizm merkezlerinden Marmaris’te ise yüksek nemle birlikte sıcaklıkların giderek yükselmesi tatilcileri bunalttı. Meteoroloji kayıtlarına göre sıcaklığın gölgede 27 dereceye kadar çıktığı Marmaris’te sokaklardaki elektronik termometreler ise 35 dereceyi gösterdi. Yağmur ve rüzgarlı havadan sonra aniden bastıran sıcaklardan bunalan turistler, sabahın eken saatlerinde sahilleri doldurdu. Şezlonglarını denize çeken turistler, esintiyle serinlemeye çalıştı.

Haberin Devamı