Gazete Vatan Logo
Magazin Işık TİM’den yükselir

Işık TİM’den yükselir

Türker İnanoğlu Maslak Show Center yeni sezonda Fazıl Say, Karima Nayt, Seven Kings ve Ursula Lopez gibi sahne dünyasının önde gelen isimlerini konuk edecek.

Dünyaca ünlü Cezayirli sanatçı Karima Nayt İstanbul’da...

Yaşanmışlıklar üzerine söz yazan ünlü şarkıcı, dansçı ve oyuncu Karima Nayt 8 Kasım’da, TİM Show Center sahnesinde İstanbul’daki ilk konserini verecek.

Cezayirli şarkıcı, modern dansçı ve aktris olan Karima Nayt, çok yönlü bir sanatçı olup sahne aldığı her ülkede izleyicileri büyülemiş bir isim. Cezayir Ulusal Konservatuvarı tarafından ödüllendirilen Karima, dans kariyeriyle birlikte oyunculuk kariyerine de başlamış. Kahire’nin dinamik kültürel hayatından etkilenen Karima, 1998’de buraya taşınmaya karar verip Kahire Operası’nda, modern dans topluluğunda solo dansçı olarak görev almış. Ayrıca Grammy ödüllü müzisyen ve besteci Fathy Salama ve grubu Sharkiat’ta da şarkıcılığa başlamış. Şarkılarının bütün güftelerini kendi yazan Karima Cezayir Arapçası, klasik Arapça ve Fransızca dillerinde söylüyor. Bu muhteşem sesi ve hikayesi olan şarkıları kaçırmayın.

St. Petersburg Balesi: Kuğu Gölü

Dünyanın en önemli klasik bale topluluklarından biri olan Saint Petersburg Bale Topluluğu (SPBT), iki ölümsüz eser Kuğu Gölü ve La Bayadere ile 19-21 Aralık’ta TİM Show Center’da...

Haberin Devamı

1994 yılında Konstantin Tachkin tarafından kurulan Saint Petersburg Bale Topluluğu, günümüzde 6 kıtada, yılda 200’den fazla gösteriyle izleyenleri büyülüyor. Dünyada, devlet ve sponsor desteklerinden tamamen bağımsız olarak çalışmalarını sürdüren tek klasik bale topluluğu olan Saint Petersburg Bale Topluluğu’nda yer alan 60 profesyonel bale sanatçısının birçoğu, dünyaca ünlü Vaganova Rus Balesi gibi önemli okullardan mezun. Topluluk; Londra’daki ünlü Coliseum ve Royal Albert Hall, Paris’teki Champs - Elysees Theatre, Tokyo’daki Bunkamura Hall, Taipei ve Pekin’deki Ulusal Tiyatrolar gibi dünyanın en prestijli salonlarında gösteri yaparak dünya basınının odağı haline gelmiş. Uluslararası birçok basın kuruluşunun eleştirmenleri tarafından büyük övgüler topladı.

Repertuvarında; Giselle, Don Kişot, Paquita, Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, Romeo ve Juliet gibi dünyaca ünlü koreografilerin yer aldığı Saint Petersburg Bale Topluluğu, bu kez Kuğu Gölü ve La Bayadere ile TİM Show Center’da sahne alacak.

Haberin Devamı

Yeni nesil gypsy’ler “Seven Kings”

Gipsy Kings repertuarından en güzel şarkılar ile 24-25 Ekim tarihleri arasında TİM Show Center’da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor... Dünya müzik tarihine damgasını vurmuş olan grup, aile üyelerinin 30 yılı aşkın süredir yaptığı müzikle ve çıkardığı albümlerle dünya listelerini alt üst etmeyi, sayısız hit şarkıya imza atarak milyonlarca müzikseveri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Etnik bir müzik olan flamenkoyu pop tarzına uyarlayarak yeni bir müzik tarzı yaratan ve Latin ekolünün en iyi temsilcisi sayılan Seven Kings, amatör ruhlarından bir şey kaybetmeden, her zaman dinlenebilen ve eğlenceli olduğu kadar hüzünlendiren şarkılarıyla TİM Show Center’da izleyicisiyle buluşacak. Gipsy Kings aile üyelerinin tekrar bir araya gelmesiyle oluşan “Seven Kings”, Gipsy Kings’in en iyi parçalarının yanı sıra kendi repertuarındaki parçalarlaizleyiciyi coşturacak, dünün ve bugünün Gipsy müziğinde yolculuğa çıkaracak.

Haberin Devamı

Flamenkonun asi kadını Ursula Lopez izleyenleri büyüleyecek

Ateşin dansı flamenkonun kraliçesi olarak bilinen Ursula Lopez, muhteşem dans performansıyla ilk kez TİM Show Center’da...

Ursula Lopez ve ekibi, flamenko ezgilerinin en iyi yorumcularından Rafael de Utrera ile birlikte 21 - 22 Kasım 2014 tarihinde TİM Show Center’da izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu muhteşem performans İstanbullu flamenko severleri büyüleyecek.

Alice Harikalar Diyarında

Müzikal çocuk oyunu “Alice Harikalar Diyarında”, 2 Kasım’dan itibaren her hafta sonu TİM Fettah Aytaç Salonu’nda sahneleniyor.

Murat Altınok’un yönettiği, Anıl Tunç Karaersal, Ceylan Batı, Ceyda Akel, Talha Sezer, Belfu Benian, Burakhan Yılmaz, Nurgül Açık’ın rol aldığı Alice Harikalar Diyarında büyülü bir dünyanın kapıları çocuklar için açılıyor!

Fazıl Say sahneye yine “Ses” getirecek...

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, Sivas-Madımak katliamında yitirdiğimiz 37 aydınımızın ve Say ailesinin yakın dostları olan, şair Metin Altıok ve Behçet Aysan anısına bestelediği “SES” - Opus 40 isimli eseriyle 12 Mart 2015 Perşembe günü gerçekleşecek çok özel bir konserle yeniden Maslak TİM Show Center sahnesinde olacak. İlk bölümünde “Sis”, “Birer Kibrit Çakımı”, “Ben Gül” ve “Zakkum” adlı Metin Altıok şiirlerinin Fazıl Say ve Tülay Günal tarafından seslendirileceği dinletinin ardından Fazıl Say’ın özel projesi “SES” izleyicileriyle buluşacak.Behçet Aysan’ın ”Bir Bahar Dalıyla”, Metin Altıok’un “Odasında Bir Evin” ve Aziz Nesin’in “Sivas Acısı” adlı şiirlerinin yer aldığı “Ses”te sopranolar Dilruba Bilgi, Nihan İnan ve Senem Demircioğlu’na, piyanoda Fazıl Say ve vurmalı sazlarda Aykut Köselerli eşlik edecek.

Haberin Devamı