Gazete Vatan Logo

IŞİD, Türkiye sınırına dayandı

Türkiye sınırındaki köyleri ele geçirdiğini açıklayan terör örgütü IŞİD, Halep'in kuzeyindeki etkinlik alanlarını genişletti. IŞİD'in ele geçirdiği köyler, Türkiye ile ABD'nin yakın zamanda 'güvenli bölge' oluşturmak amacıyla operasyon düzenleyeceği bölgeler içinde bulunuyor.

IŞİD, Türkiye sınırına dayandı

Reuters'in haberine göre IŞİD kuzey Suriye'de yeni topraklar ele geçirdi. Suriyeli muhaliflerden IŞİD'in eline geçen toprakların ABD ile Türkiye'nin örgüte karşı açacağı yeni cephe hattında bulunuyor.


Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD 2'si Türkiye sınırına çok yakın olmak üzere 5 adet köy ele geçirdi. Köylerin Suriye Ordusu'yla savaşan muhaliflerden ele geçirildiği belirtildi.

IŞİD, Halep'in kuzey kırsalında kalan Marea beldesini neredeyse çevrelediğini ve 3 adet köyü ele geçirdiğini açıkladı. Marea, Türkiye sınırına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

MARE'YE İNTİHAR SALDIRILARI BAŞLADI

Sputnik'in haberine göre Sabah saatlerin beş kasabayı ele geçiren IŞİD, kuşatma altına aldığı Mare’de intihar saldırısı düzenledi. Canlı bombayla gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda muhalif öldü.

Öte yandan kasaba merkezinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleriyle arasındaki şiddetli çatışmalar da sürüyor. Çatışmalar nedeniyle her iki tarafta da ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi. Çok sayıda sivil de çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmeye başladı.

Bu arada Türkmenlerden oluşan ve ÖSO’ya bağlı Sultan Abdulhamit Tugayları ile Şam Cephesi Tugayları’ndan bazı savaşçılar, IŞİD tarafından sağ olarak yakalandılar.

Haberin Devamı