Gazete Vatan Logo

IŞİD, Süleyman Şah Türbesi’ni kuşattı

Türkiye'nin kendi sınırları dışındaki tek vatan toprağı Süleyman Şah Türbesi, IŞİD tehdidi altında. Bölgedeki Arap aşiret liderlerinden alınan bilgiye göre, IŞİD, dün gece 1100 militanını, 36 Bordo Bereli'nin nöbet tuttuğu Süleyman Şah Türbesi etrafında konuşlandırdı. Türbeye yönelik bir saldırı yapabileceği ve burada görevli 36 Bordo Bereli askerimizi rehin alabileceği iddia edilen IŞİD'in kendilerine yönelik olası bir operasyona karşılık, türbeye giden en kritik boğaz sayılan Cadde Köyü'nü elinde tuttuğu ve çok sayıda militanını bu bölgede konuşlandırdığı öğrenildi.

Türbeye yönelik bir saldırı durumunda TSK'nın Türkiye sınırından türbeye geçiş için Cadde Köyü yol güzergahını kullanacağını hesap eden IŞİD militanlarının bölgede lojistik yığınak yaptığı bilgisi ulaştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dünkü Bakanlar?Kurulu toplantısı sonrası şunları söyledi: “1921’den bu yana özel hükümler var. Yani Süleyman Şah karakolunun Türkiye toprağı olacağı, orada asker bulundurulacağı, genel geçer bir hüküm haline gelmiş, buraya tehditlere bir hakkımız olduğu ifade edilmiştir. IŞİD militanlarının çok yaklaştığı söz konusudur. Ama askerlerimiz görevlerine şu an itibariyle devam etmektedirler.”

Haberin Devamı