Gazete Vatan Logo

IŞİD’in terör laptopu

Suriye’de muhaliflerin ele geçirdiği bir dizüstü bilgisayarda bulunan belgelerin, IŞİD’in kitle imha silahı üretmeye çok yaklaştığını ortaya koyduğu öne sürüldü.

Suriyeli muhaliflerin ocak ayında ele geçirdikleri bir dizüstü bilgisayar, IŞİD tehdidinin sanılandan çok daha büyük olduğunu ortaya çıkardı. Amerikan basınında çıkan haberlere göre yıl başında İdlib yakınlarında militanların kaldığı bir evde bulunan laptopta, IŞİD’in kitle imha silahı üretmeye çalıştığını gösteren belgelere rastlandı.

Hasta hayvanlardan...

Tunus vatandaşı Muhammed S. adlı militana ait olduğu belirlenen bilgisayarın ‘gizli dosyalar’ bölümünde ortaya çıkarılan belgelerden bazıları, hasta hayvanlardan elde edilecek ‘hıyarcıklı veba’ gibi hastalıkların nasıl biyolojik silaha dönüştürüleceğini konu alıyor.

Laboratuvarları var

Tunus’ta kimya ve fizik eğitimi alan Muhammed gibi militanların, Musul ya da Rakka kentlerinde bulunan laboratuvarlarda silah üretme denemeleri yapmasından endişe ediliyor.

El Kaide de denemişti
Radikal İslamcı örgütler, daha önce de kitle imha silahı üretme girişimlerinde bulunmuştu. İstihbarat kaynakları, El Kaide’nin 11 Eylül saldırılarından bile önce Afganistan’da kimyasal silah üretme girişimlerinde bulunduğunu belirlemişti. 2002’de ortaya çıkan bir video kaydı, El Kaide üyelerinin köpekler üzerinde zehirli gaz denemeleri yaptıklarını ortaya koymuştu.

Haberin Devamı