Gazete Vatan Logo

IŞİD’in ‘tatlıcı’ emiri

IŞİD’in ‘tatlıcı’ emiri

IŞİD’in ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Türkiye’yi hedef alan tehdit videosunda konuşan militanın Bursa’da tatlıcılık yapan Fatih Acıpayam olduğu belirlendi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Suriye’nin Rakka kentinde çekilen ve ilk kez doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye’yi hedef alan tehdit videosunda konuşan ‘Ebu Ammar’ kod adlı ‘IŞİD emiri’nin, Bursa’da esnaflık yapan ve bir yıl önce 4 çocuğu ile Bursa’dan ayrılan Fatih Acıpayam (47) olduğu ortaya çıktı.

Önceki gün yayınlanan 7 dakika 14 saniyelik videoda Türkiye’ye tehditler yağdıran ‘Ebu Ammar’ın, Bursa’nın Gürsu İlçesi’nde oturan Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı Fatih Acıpayam olduğu belirlendi. İki katlı evinin garaj kısmında tatlı imalatı yapan Acıpayam’ı tanıyan komşularından birisi, “Kendisi zararsız bir kişiydi. Giriş katında tatlı imalatı yapıp sattığı evinin üst katının inşaatına yeni başlamıştı. Tam bitirememişti. Geçen yıl kahvehaneye gelip bizlerden, helallik istedi. Memleketine gideceğini söyledi. Daha sonra o video ortaya çıktı. Polisler de gelip evde inceleme yaptı. Bursa’da o kadar sakalı yoktu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahalle sakinleri Acıpayam’ın ailesiyle IŞİD’e katıldığına dair söylentileri duyduklarını da belirtti. Acıpayam’ın Bursa’nın Osmangazi İlçesi’nde ikinci el cep telefonu sattığı işyerini de bir süre önce kapattığı belirlendi.

100 bin lirayla gitti

Geçen yıl Bursa’daki mal varlığını sattıktan sonra eline geçen 100 bin TL ile eşi ve 4 çocuğunu alarak Suriye’ye giden Acıpayam, sınırı geçtikten sonra yakınlarıyla tüm bağlantısını kesti.

Eşi Ş. Acıpayam ile 20 yıl önce Kahramanmaraş’ta evlenen Acıpayam’ın Huzeyfe, Beyza, Rümeysa, ve Rüveyde isminde 4 çocuğu var. Bir süre de Isparta’da yaşadıktan sonra eşinin isteğiyle Bursa’ya taşınan Acıpayam’ın, cep telefonu satıcılığıyla uğraştıktan sonra kayınpederinin mesleği olan tatlıcılık yapmaya başladığı öğrenildi.

‘Namaz bile kılmazdı’

Acıpayam’ın Isparta’da yaşadığı dönemde din konularından uzak bir hayat sürdüğünü ifade eden bir yakını, “Isparta’da iken namaz bile kılmazdı. Ne olduysa burada oldu. O camiye bile girmez, kapıda tatlı satardı” dedi.

Haberin Devamı

Yakınları, Acıpayam’ın kendisine engel olunacağını düşündüğü için ailesiyle birlikte IŞİD’e katılacağını herkesten saklandığını belirtti.

Türklere çağrı yapmıştı
Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ABD ve terör örgütü PKK ile dost olmakla suçlayan Acıpayam, Türk halkını IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin emriyle ‘Erdoğan’ın Haçlılara teslim etmek için mücadele ettiği İstanbul’u fethetmeye’ çağırmıştı.
Gözaltına alınmış
Fatih Acıpayam’ın 3 sene önce Bursa polisi tarafından bir operasyonda gözaltına alındığını, ancak daha sonra serbest bırakıldığını ifade eden yakını, “Polis bunları biliyor ve takip ediyor. Bunların temelde itikat bilgileri zayıf olduğu için Vahabiler bunları kandırdı. ‘Bu imamların ardında namaz kılınmaz’ diyerek cuma namazına bile gitmezdi. ‘Kötü haller yapan da vergi veriyor o memurlar bu vergiden maaş alıyor. Bu imamların ardında durulmaz’ diye savunma yapardı” diye konuştu.

Haberin Devamı