Gazete Vatan Logo

IŞİD'in 8 birliği ortadan kaldırıldı!

Irak ve Suriye’de koalisyon güçleri tarafından, son 4 gün içinde IŞİD’e karşı 45 hava operasyonu gerçekleştirilirken, Kobani’de 8 birlik ortadan kaldırıldı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada, IŞİD’e yönelik Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta 30, Rojava ve Suriye’de ise 15 hava saldırısı gerçekleştirldiği belirtildi.

Açıklamaya göre, IŞİD’in araç ve askeri noktalarına Kerkük bölgesinde 7, Şengal’de (Sincar) 4, Telafer’de 3, Musul civarında da 4 hava saldırısı gerçekleştirildi. Saldırılarda örgüte ait çok sayıda araç, üs ve mühimmat imha edildi.

Irak ve Suriye sınırındaki Kayim kasabasına 3 saldırı yapıldığı belirtilirken, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentine 3, Selahaddin vilayetine bağlı Beyci kentine de 2 saldırı yapıldığı açıklandı.

CENTCOM açıklamasında, Kobani’de son 4 gün içinde 14 hava saldırısı gerçekleştirilirken, örgütün 4 mevzii, üs olarak kullandığı 3 bina, 2 tank, top atışlarının yapıldığı bir nokta ve 8 askeri birliğinin imha edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı