Gazete Vatan Logo

IŞİD'e büyük darbe: 120 ölü

Ordu birlikleri ile terör örgütü IŞİD arasında çıkan çatışmalarda, son bir haftada 120 militanın öldüğü, 83 köyün kurtarıldığı iddia edildi.

Irak'ta ordu birlikleriyle terör örgütü IŞİD arasındaki çatışmalarda, son bir haftada 120 militanın öldüğü, 83 köyün kurtarıldığı iddia edildi.

Ordunun bölgedeki özel harekat birliğinin komutanı Albay Şaban Berzan el-Ubeydi, aşiret güçleri destekli birliklerin son bir haftada, Ramadi ve 70 kilometre batısındaki Hit ilçesinde, örgüte yönelik operasyon başlattığını söyledi.

Bu çerçevede 83 köyün terör örgütü IŞİD militanlarından kurtarıldığını ve bu süre içerisinde çıkan çatışmalarda 120 örgüt militanının öldürülğünü ifade eden Ubeydi, örgütün yerleştirdiği 300 patlayıcı düzeneğin yanı sıra bomba yüklü 5 aracın etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla Irak ordusu ve Peşmergeye destek veriyor.

Enbar vilayetine bağlı Hit ve Felluce de IŞİD militanlarının kontrolünde bulunduruyor. Ordu birliklerinin bölgede başta Ramadi olmak üzere birçok nahiye ve köyü geri aldığı, Hit ve Felluce'nin de kurtarılması için operasyonlarını sürdürdüğü belirtilmişti.

Haberin Devamı