Gazete Vatan Logo

İSG 2. dönem sınav sonuçları açıklandı | 2019-İSG 2. Dönem Sınavı Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

İSG sonuçları açıklandı mı? İSG sonuçları ne zaman açıklanacak? diye sorulurken, beklenen haberi nihayet geldi. ÖSYM tarafından 2019 yılı 2. dönem İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG) sonuçları açıklandı. 14 Aralık'ta yapılan sınavla ilgili heyecanlı bekleyiş sona erdi. İşte İSG 2. Dönem sınav sonuçları hakkında merak edilenler…

İSG 2. dönem sınav sonuçları açıklandı | 2019-İSG 2. Dönem Sınavı Cevap Kâğıtları ve Aday Cevapları Erişime Açıldı

İSG sonuçları açıklandı mı? 2019-İSG 2. dönem sınav sonuçları ne zaman? Soruları çok sık soruluyordu. Adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi ve İSG 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı. 2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2. Dönem Sınavı, 14 Aralık 2019 tarihinde yapıldı. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecek. İSG sonuçları açıklandı mı? sorusunun yanıtı haberimizde..

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

2019-İSG 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından açıklamada, ‘’14 Aralık 2019 tarihinde uygulanan 2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2. Dönem Sınavına (2019-İSG-2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 07 Ocak 2020 tarihinde saat 10.30’dan itibaren ÖSYM’nin adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler.’’ İfadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

2019-İSG 2. DÖNEM SINAVI CEVAP KÂĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI ERİŞİME AÇILDI

14 Aralık 2019 tarihinde uygulanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2019-İSG 2. Dönem) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 07 Ocak 2020 tarihinde saat 10.30'dan itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Haberin Devamı


İSG SINAVI NASIL HESAPLANIR?

İSG sınavında sadece doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar ise dikkate alınmaz.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu durumun oluşması halinde, sınav sonuçları açıklandığı tarihte başarılı ilan edilenlerin hakları saklı tutulacaktır. Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların 100 üzerinden puanları hesaplanacaktır:

Haberin Devamı

Testteki Toplam Geçerli Soru Sayısı, iptal edilen soru/sorular çıkarıldıktan sonra kalan soru sayısıdır. İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.

2020 İGS SINAVLARI NE ZAMAN?

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2020-İSG/1) 16 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak. Başvurular 25 Mart-2 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 14 Nisan 2020 olarak belirlendi.

Sınav sonuçları da 11 Haziran 2020 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (2020-İSG/2) 12 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Başvurular 23 Ekim-2 Kasım 2020 tarihleri yapılacak. Geç başvuru tarihi 11 Kasım 2020 olarak belirlendi. Sonuçlar 7 Ocak 2021 tarihinde açıklanacak.