Gazete Vatan Logo

İş yerinin taşınması halinde işçi kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir mi?

Çalışanlar, kıdem tazminatları ile ilgili detayları merak ediyor. Kıdem tazminatı almak için kişinin işten kendisinin ayrılması değil, çıkarılması gerekiyor.Ancak bu durumda bile bazı koşullar aranıyor. Peki iş yerinin taşınması ya da çalışma şartlarının değişmesi durumunda, işçilerin istifa ettikleri halde kıdem tazminatlarını alma hakları var mı? Cevabı haberimizde...

İş yerinin taşınması halinde işçi kıdem tazminatını alıp işten ayrılabilir mi?

İş Kanunu'na göre, çalışanların kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Bunun başında ise işçinin istifa etmemiş, işten çıkarılmış olması gerekiyor. Peki bunun istisnası var mı? İşte detaylar.

İŞ YERİ TAŞINAN İŞÇİ KIDME TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

İşveren işçi ilişkileri, yasa ile belirlenen esaslar çerçevesinde iş sözleşmelerinde düzenlenmektedir. Bu kapsamda; işin niteliği, görev tanımları, çalışma süre ve koşulları, işçiye ödenecek ücret ve diğer esaslar iş sözleşmelerinde düzenlenmektedir. İş sözleşmesi hükümleri, işyeri uygulamaları veya çalışma koşulları konusunda değişiklik yapmak isteyen işveren, durumu yazılı olarak bildirmek ve işçinin onayını almakla yükümlüdür. İşçi tarafından 6 gün içinde kabul edilmeyen değişiklikler işçiyi bağlamamaktadır. Bu durum kıdem tazminatı açısından özel bir durum arz etmemektedir.