Gazete Vatan Logo

İran'dan Türkiye mesajı!

TOBB, ambargoların kalktığı İran’a çıkarma yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu "Komşu ülkenin iş dünyası olarak daha fazla ekonomik işbirliğine varız" mesajını iletti.

İran'dan Türkiye mesajı!

Türk iş dünyası, uluslararası ambargoların kaldırılmasının ardından bütün dünyanın dikkatini çeken İran pazarı için, atağa geçti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki TOBB heyeti, İran'ı ziyaret etti ve "Komşu ülkenin iş dünyası olarak daha fazla ekonomik işbirliğine varız" mesajını iletti. Hisarcıklıoğlu, "İran hem komşumuz hem de doğal ticari partnerimiz. Türk ve İran şirketleri daha fazla ticaret, yatırım ve üçüncü ülkelerde birlikte iş yapabilir. Bu potansiyel mevcut. Bunun için bir dizi temaslarda bulundum" dedi.

İŞBİRLİĞİ GÖRÜŞMELERİ

Hisarcıklıoğlu, ziyarette İran Cumhurbaşkanı Müsteşarı Muhammed Nahavandian, İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Tarım Odası (ICCIMA) Başkanı Sayın Mohsen Jalalpour ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "İran’da özel sektörün güçlendirilmesi konusunda atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. Türk ve İran şirketlerinin üçüncü ülkelerde işbirliği imkânlarının geliştirilmesi için yapılması gerekenler değerlendirildi."

Haberin Devamı

DOSTLUĞUMUZ PEKİŞTİ

Görüştüğü İran heyetlerinin de Türkiye ile ekonomik ilişkilerin daha fazla gelişmesine pozitif yaklaştıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, genel olarak yaklaşımlarını şöyle özetledi: "Ambargo dönemlerinde Türkiye’nin yardımları, dostluğu ve kardeşliği pekiştirmiştir. Yaptırımların sona ermesinden sonra da birlikte çalışmaya devam etmeliyiz."

Tahran'da otellerde yer yok

HİSARCIKLIOĞLU, birçok ülkenin İran’la yeni anlaşmalar yaptığını ifade ederken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İran ziyaretinin de çok önemli olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, "Tahran’da yabancı heyet bolluğu var. Otellerde yer bulabilmek çok zor. Biz oradayken, kentte İtalya, Romanya, Avusturya heyetleri de vardı. Tüm bu heyetler ekonomik işbirliği ve fırsatların peşinde" dedi.