Gazete Vatan Logo

İran’a yüksekten uçacak

300’üncü uçağını filosuna katan THY’nin Genel Müdürü Temel Kotil, İran’a yönelik seferlerini artırmak için talepte bulunduklarını belirterek, “Tahran’a günde 9 sefer yapmak istiyoruz. Şehir sayısı da artacak” dedi.

İran’a yüksekten uçacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, İran’a yönelik seferlerini artırmak için taleplerini sözlü olarak İran Sivil Havacılık Kurumu’na ilettiklerini ve yanıt beklediklerini söyledi.

THY’nin 300’üncü uçağının filoya dahil edilmesi töreni sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada Kotil, “Şu anda Tahran’a günde 6 sefer yapıyoruz. Biz artı 3 sefer daha istedik. Ayrıca, 6 farklı şehre de 1 ya da 2 sefer yapıyoruz. Bunların da artırılmasını istedik” diye konuştu.

Transitte potansiyel var

İran’da THY için özellikle transit uçuşlar konusunda büyük bir potansiyel bulunduğunu belirten Kotil, “İran’a diğer ülkelerden talep artacağı için, ancak kendi filoları da bunu taşımaya yeterli olmadığı için diğer ülkelerden gelecek talepleri de biz karşılayabiliriz. İran transit pazar olarak bizim için büyük fırsat oluşturuyor” dedi.

THY’nin mevcut durumda günde 1.200 sefer yaptığını söyleyen Temel Kotil, şöyle devam etti: “Filomuza kattığımız uçakla birlikte 300 uçağa ulaştık. Bu yıl teslim alacağımız uçaklarla birlikte 2016 sonunda 339 uçağa ulaşacağız. Siparişi verilmiş uçaklarla birlikte 2021 yılında 450 uçağa çıkacağız. Hedefimiz 2023’te 500 uçak. Dolayısıyla uçak siparişlerimiz sürecek.”

Haberin Devamı

300’üncü uçakla dünya 13’üncüsü

THY İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, şirketin Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 2’sini temsil ettiğini, şirketin ülke ekonomisinin büyümesinde büyük rol sahibi olduğunu belirtti. Filolarına kattıkları 300’üncü uçağın THY’yi dünyada 13’üncü büyük havayolu şirketi yaptığını aktaran Aycı, şirketin 1933 yılında 5 uçaklık bir filo ile kurulduğunu hatırlattı. Aycı, “Bu uçağın içinde THY’nin ürettiği bazı ürünlerin kullanılmış olması da ayrıca gurur verici” diye konuştu.