Gazete Vatan Logo

İnternette bomba tarifi olur mu!

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Parsons Green metro istasyonunda Cuma sabahı gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili olarak 18 yaşında birinin gözaltına alındığı açıklandı.

İnternette bomba tarifi olur mu!

Bu kişinin Londra’nın batısında bulunan Kent şehrine bağlı Dover liman bölgesinde gözaltına alındığı bildirildi. 18 yaşındaki şüphelinin, Terörle Mücadele Yasası kapsamında yerel polis merkezinde gözaltında tutulduğu belirtiliyor.

En yüksek tehdit

Londra emniyetinden müdür yardımcısı Neil Basu, yapılan gözaltının “önemli” olduğunu açıklamakla birlikte terör tehdidi seviyesinin kritik durumda tutulmaya devam edeceğini söyledi. Saldırının DEAŞ tarafından üstlenilmesinin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde de benzer kova bombalı saldırılar gerçekleşme ihtimaline karşılık kilit bölgelerde polislerin yerini askerler aldı. 29 kişinin yaralandığı saldırı sonrası başlayan operasyonlar çerçevesinde “terör tehdidi” seviyesi en üst düzeye çıkarıldı. İngiltere Başbakanı Theresa May ise, başta Google olmak üzere internet devlerine isyan etti: İnternette bir bomba yapım tarifi bulmak sadece birkaç dakika alıyor. Google, Facebook ve Microsoft başta olmak üzere internet şirketlerinden teröre yardım eden bu içerikleri kaldırmalarını isteyeceğiz.

Haberin Devamı