Gazete Vatan Logo

İnternet üzerinden IŞİD mülakatı!

İstanbul’un Pendik ve Başakşehir ilçelerinde 52 kişinin gözaltına alındığı IŞİD operasyonunun ayrıntıları netleşiyor.

İnternet üzerinden IŞİD mülakatı!

Alınan bilgiye göre, IŞİD’in, Suriye ve Irak’a götürmek üzere Özbekistan ve Tacikistan uyruklu kişilerle İstanbul’da bağlantıya geçtiği bilgisi üzerine polis bu kişileri takibe aldı. Fiziki ve teknik takip sonucunda Pendik ve Başakşehir’de özellikle evlerin bodrum katlarının örgüte militan kazandırılmak üzere eğitim yeri olarak kullanıldığı belirlendi. Teknik takiplerde bölgede yaşayan bazı kişilerin Suriye’deki IŞİD saflarında savaşan militanlarla da irtibatta oldukları tespit edildi.

Yapılan operasyonda baskın yapılan evlerde çok sayıda dijital veriye ve yazılı bazı örgütsel dökümanlara el konuldu. Ev aramalarında bulunan silahlar ise başka suçlarda kullanılıp kullanılmadığının araştırılması üzerine kriminal laboratuvarına gönderildi. Polis, dijital verilerde tespit ettiği IŞİD bağlantılarını araştırmaya başladı. Örgüte katılmak isteyenlerin ilk mülakatlarının internet üzerinden yapıldığı polis tarafından değerlendirilirken, bu görüşmelerin izleriyle ilgili çalışmalar başlatıldı.

18’i çocuk

Haberin Devamı

Yapılan ilk sorgulamalarda suç unsuru tespit edilemeyen 11 kişi emniyetten serbest bırakıldı. Pendik’te gözaltına alınan yaşı küçük 18 kişi Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltındaki 23 kişinin ise emniyetteki sorguları devam ediyor.