Gazete Vatan Logo

İnternet trollerine hapis cezası!

Online suçlara savaş açan İngiltere, internet üzerinden tehdit ve tacize öngörülen cezaları 4 katına çıkarmaya hazırlanıyor.

İngiliz hükümeti, internet üzerinden işlenen sanal suçları caydırma konusunda ciddi adımlar atmaya hazırlanıyor. İnternet dünyasının en büyük sorunlarından biri olan “online troller”, yani anonim ya da gerçek isimlerle başka kişileri taciz eden kullanıcılar, bundan böyle sert cezalarla karşı karşıya kalacak.

2 YILA KADAR HAPİS CEZASI

İnsanları sosyal medya ve diğer sanal kanallarla tehdit veya taciz eden, rahatsızlık veren trolllerin alabileceği maksimum ceza dört katına çıkarıldı. Bundan böyle Birleşik Krallık sınırları içerisinde benzer suçlar işleyenler 2 yıla kadar hapisle yargılanabilecek.

Kararın alınmasına temel oluşturan en önemli olaylardan biri, TV sunucusu Judy Finnegan ve kızına Twitter üzerinden yağan tehdit mesajları oldu. Finnegan, tecavüz suçuyla hapse girdikten iki yıl sonra tahliye edilmesi planlanan bir futbolcu hakkında destek niteliğinde mesajlar verince, tepkilerin odağı olmuştu.

TROLLER ULUSAL HAYATIMIZI ZEHİRLİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Chris Grayling, “İnternetteki bu troller, ulusal hayatımızı zehirleyen korkaklardır” dedi. Grayling, “Böylesi bir duruma yüz yüze görüşmede kimse izin vermez, aynı şey sosyal medya için de geçerli olmalı. Bu yüzden de daha önce altı ay olan azami hapis cezasını dört katına çıkarma kararı aldık” dedi.

Haberin Devamı