Gazete Vatan Logo

İnsanlığa iki göz de Google’dan!

Mesaj atıyor, görüntülü konuşturuyor

Google X Lab, sürücüsüz otomobilden sonra geleceğin gözlüğünü hayata geçirdi. Mesaj atan, görüntülü konuşturan gözlük 1500 $

1980’lerde Sony, Walkman devrimi yapmıştı. Ardından CD ve DVD çağı başladı. Windows ile bilgisayarlar, Playstation ile oyun konsolları çağ atladı. Son yıllara ise iPod, iPhone ve iPad gibi bombaları patlatan Apple damga vurdu. İnternet aramasında 1 numara olan Google ise bu kez daha önce hiç denenmemişi başarma peşinde... Google mühendisleri, öyle bir gözlük yarattı ki, gelecekte şu an kullanılan gözlüklerle karşılaştırıldığında siyah-beyaz TV’lerden 3D televizyonlara geçiş gibi algılanacak. Tüm bu özellikleri kullanabilmek için gözlüğü taktıktan sonra “OK Glass” diyerek Google’ın Android işletim sistemini başlatmak ve sesli komutlarla istediğiniz işlemi seçmek yeterli.

ABD’ye gidip almak şart

Örneğin ‘OK Glass, Take a Picture, Share it on Twitter’ komutunu verdiğinizde gözlük o an kamerasının gördüğü alanın fotoğrafını çekip Twitter’da paylaşacak. Google Glass deneyiminin bir parçası olmak isteyenlerin yapması gereken Twitter ya da Google+ üzerinden bu gözlüğü ne kadar istediklerini yazmak... Bunun için de #ifihadglass (Eğer gözlüğüm olsaydı) konu başlığını kullanarak mesaj yazarak göndermek.

27 Şubat’a kadar gönderilecek mesajlar içinden beğenilenlerin sahipleri 1500 dolar karşılığında Google Glass’ın deneme ürününe sahip olacaklar. Almak için de ABD’ye gitmek gerekiyor.

Bilgisayar gibi

- Fotoğraf ve HD kalitede video çekimi.
- Yüksek kalitede video oynatma.
- YouTube ve benzeri servislere erişim.
- Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine tam entegrasyon. (Mesajlaşma, fotoğraf paylaşımı vs.)
- Saat, haber ve hava durumu bilgisi.
- İnternet üzerinden görüntülü konuşma ve mesajlaşma.
- GPS ile yol tarifi.
- Sesli komut alma.
- Tercüme (konuşulanın tercümesini yazıyla ekrana yansıtıyor)
- E-posta.

Haberin Devamı