Gazete Vatan Logo

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın gafları

Boris Johnson'ın İngiltere'nin yeni dışişleri bakanı olarak atanması şok etkisi yaratırken, bu durum daha önce yaptığı gafları da tekrar gün yüzüne çıkardı

İngiltere'nin yeni Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın gafları

İngiltere'nin yeni başbakanı Theresa May'in çarşamba günü görevi devralmasının ardından eski Londra Belediye Başkanı Türk kökenli Boris Johnson'ın Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturması tüm dünyayı şoke etti. Hatta İngiliz basını bile bu durumdan dolayı 'tüm dünyadan özür diledi".

Dağınık saçları, açılış ve törenlerde yaptığı tuhaf hareketleri, hiperaktif duruşu ve konuşması ile Johnson, İngiliz tarihinin sıradışı figürlerinden biri. İngiltere’de yapılan kamuoyu yoklamaları, Johnson’ın halk desteği en yüksek politikacı olduğunu göstermişti. Ancak Johnson, uluslararası alanda yaptığı gaflar yüzünden endişe ile karşılanıyor.

İşte onlardan bazıları: ABD-Nisan 2016 Johnson, “kısmen Kenya kökenli” olduğunu ileri sürdüğü ABD Başkanı Barack Obama’nın İngiliz İmparatorluğunu sevmediğini savunmuştu.

Türkiye-Mart 2016 Johnson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında ahlaksız şiir yazarak 1000 Euro’luk bir ödül kazandı. The Spectator beş mısralık bu şiiri, Erdoğan’ın Alman bir komedyenin hakaret dolu şiirini mahkemeye vermesine karşılık olarak yayınladı.

Japonya-Ekim 2015 Johnson’ın ragbi oynayan 10 yaşındaki bir öğrencinin üstüne atlayarak çocuğu düşürdüğü görüntülendi. ABD - Haziran 2012 Johnson bir televizyon şovunda kendisinin ABD’nin devlet başkanı olabileceğini söyledi.

Çin-Ağustos 2008 Olimpiyat Oyunları’nın kapanış seremonisinde Johnson, Çinlilere pingpong’un 19’uncu yüzyılda İngiliz yemek masalarında “wiff waff” ismiyle çıktığını ileri sürdü.

ABD-Kasım 2007 Johnson, ABD başkanlığı için yarışan Hillary Clinton için “Saçını sarıya boyatmış, sarkık dudaklı, sert mavi bakışlı, akıl hastanesindeki bir hemşire’’ifadesini kullandı.

Papua Yeni Gine-Eylül 2006 2006’da parti içi çekişmeyi “Papua Yeni Gine’deki yamyamlık ve kabile reisi öldürme grup seksi gibi” diye nitelendirdi. Ardından, “Bu ulusu da küresel özür dileme listeme katacağım” diyerek kıvırmaya çalıştı.

Haberin Devamı