Gazete Vatan Logo

İngilizce de zorladı

TEOG’un ikinci oturumunda, öğrenciler fen, sosyal bilimleri ve İngilizce sorularını cevapladılar. En çok İngilizce’nin zorluğundan şikayet ettiler

2014-2015 öğretim yılı 8. sınıflar birinci dönem ortak sınavları, 6 temel ders için 26-27 Kasım 2014 tarihlerinde ülke genelinde gerçekleştirildi. MEB tarafından yapılan açıklamada kötü hava şartları yüzünden bazı bölgelerde sorunlar yaşandı. Açıklamada, “Bölgesel olarak kar yağışının yoğun olduğu ve taşımalı eğitim kapsamında olan illerimizden Konya’da 55, Karaman’da 6 olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılamamıştır. Bu illerden Konya’da bin 556, Karaman’da 193 öğrenci sınava girememiştir. Sınava olumsuz hava koşulları nedeniyle giremeyen öğrenciler 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaklardır” denildi. Dünkü sınavın bitişinde ise öğrencilerden gelen yorumlara göre ikinci sınav ilk sınava göre daha rahat ve kolay geçti. Öğrencilerin ortak görüşü T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavının kolay olduğu fen bilgisi ve İngilizce’nin ise zor olduğu yönünde oldu.

Sorulardan UFO çıktı

TEOG sınavlarının ilk gününe selfie sorusu damgasını vurmuştu. İkinci gün ise en çok konuşulan soru ‘UFO’ sorusu oldu. İngilizce sınavında Sandra ve annesinin UFO görüp görmediği sorusu sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Haberin Devamı

NE DEDİLER?

- Osman Gazi Önder: Sınav kolaydı ama Fen ve Teknoloji biraz zorlasa da İngilizce ve İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavının soruları basitti ve dün kötü geçen sınavımın üstüne bu sınav beni biraz rahatlattı

- Berke İzmir: Fen ve Teknoloji soruları kolaydı ama İngilizce beni zorladı. T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ise beni korkutuyordu ancak iyi geçti. İlk sınava oranla daha kolaydı umarım sonuçlar da bu şekilde iyi olur.

- Faruk Alagöz: İngilizce dışında zorlanmadım. Özellikle ilk gün girdiğimiz sınav beni korkuttu. Bugün de zor olacağını düşünüyordum ama Fen ve Teknoloji ile T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük iyi geçti.

- Yunus Emre Saçlı: Arkadaşlarım genellikle İngilizce’den şikayet ediyor ama bana göre İngilizce dahil tüm sorular kolaydı. Çalışan her öğrencinin kolaylık la yapabileceği sorulardı. Nur Eren: Sınav genel hatlarıyla kolaydı ama paragraf soruları uzundu. Ayrıca öğrencileri tuzağa düşürmek için yanıltmalı soruların sayıları fazlaydı.

Haberin Devamı

UZMAN GÖRÜŞLERİ

- Bilfen Fen ve Teknoloji Bölüm Başkanı Yasemin Dündar: “Fen ve Teknoloji sınavının biyoloji kısmındaki sorular bilgi hakimiyeti ile yorum becerisini ölçen sorulardan oluşmuş. Dört kazanımı olan ‘Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji’ konusu ile ilgili ilk kez soru sorulmuş. Sıvıların kaldırma kuvveti ile ilgili A kitapçığındaki 9. soru sınavdaki ayırt ediciliği ve zorluk düzeyi en yüksek soru olmuş. “

- Uğur Liselere Hazırlık Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Seda Kaya: “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde ‘Bir Kahraman Doğuyor’ ünitesinden 4; ‘Milli Uyanış’, ‘Yurdumuzun İşgaline Tepkiler’ ünitesinden 11; ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ ünitesinden 5 soru sorulmuş. Sorular, geçen yıl da olduğu gibi ağırlıklı olarak 2. üniteden gelmiş. Paragraf ve Atatürk’ün sözlerini yorumlama, kavram madde eşleştirme ve bilgiyi kullanmaya dayanan sorular mevcut. Sorular genel olarak kolay düzeyde”

Haberin Devamı

- Bilfen İlköğretim Kurumları T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Bölüm Başkanı Havva Güneş: “T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük testinde sorulan sorular, müfredata ve kazanımlara uygun. Sınav, çalışan ve çalışmayan öğrenciyi en iyi şekilde ayırt edecek nitelikte sorulardan oluşmuş.”

- Uğur Liselere Hazırlık Yabancı Dil Bölüm Başkanı İrem Toker: “Yapılandırmacı eğitim modeline uygun soru tipleri oldukça fazla. İngilizce testi üç soru dışında kolay sorulardan oluşmuş. Özellikle B kitapçığı 2., 3. ve 6. sorular ayırt edici nitelikte.”

- Bilfen İlköğretim Kurumları İngilizce Bölüm Başkanı Çınla Sezgin: “İngilizce sınavında, kelimelerin anlamları; paragraf, okuma parçası veya diyaloglardan çıkarımlar yoluyla bulunabilecek nitelikte. Her sene olduğu gibi bu sene de diyaloglarda kullanılan cümlelere uygun ifadeler sorulmuş.”