Gazete Vatan Logo

İngiliz bakan hakkında yeni iddia!

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı William Hague'un, erkek sevgilisi olduğu iddia edilen ve kısa süre önce istifa eden özel danışmanını resmi görevli olmadığı halde 1'inci mevkide Afganistan'a götürdüğü öne sürüldü. Dönüşte Bahreyn’e geçen ikilinin, burada birlikte iki gece geçirdikleri öne sürüldü.

Geçen hafta özel danışmanı, 25 yaşındaki Chris Myers ile eşcinsel ilişki yaşadığı iddiarıyla gündeme gelen Dışişleri Bakanı Hague, hakkındaki iddiaları eşiyle özel yaşamın ortaya dökerek reddetti.

Dail Mail gazetesi, Haziran ayında Afganistan'ı ziyaret eden Bakan Hague’un, o sırada resmi görevli olmayan Myers'i de beraberinde götürdüğünü öne sürdü. Myers'in birinci mevkide yaptığı bu uçuşun vergi mğkellefleri tarafından finanse edildiğini vurgulayan gazete, Afganistan dönüşü Bahreyn Dışişleri Bakanı Sheikh Khalid bin Ahmad Al Khalifah ile görüşmek üzere bu ülkeye giden ikilinin,burada geceliği 1100 sterlin olan lüks bir otelde birlikte kaldıklarını yazdı.

Myers’in ‘Bhreyn-Londra’ uçak masraflarının da Bakan Hague tarafından karşılandığını bildiren gazete, genç adamın Hague’un Kuzey İrlanda ziyaretine de eşlik ettiğini ve masrafların zengin Muhafazakar Parti bağışçısı tarafından karşılandığını belirtti. Hergün yeni iddiayla gündeme gelen Dışişleri Bakanı Hague’un, baskılara dayanamayarak istifa edebileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı