Gazete Vatan Logo

İnce’yi karşılayın

Seçimden 2 gün sonra açıklama yaparak istifa etmeyeceği mesajını veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, 81 ili ziyaret ederek politik çalışmalarını sürdüreceğini duyuran İnce için “Değerimizdir” dedi ve tüm CHP il başkanlarının karşılamasını istedi

İnce’yi karşılayın

24 Haziran seçimlerinden oy oranını düşürerek çıkan CHP’de, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yeni genel başkan olması için başlatılan olağanüstü kurultay tartışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, İnce kanadını oluşturan cephe, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik, ‘istifa’ çağrılarını ve olağanüstü kurultay taleplerini sürüdürüyor. Önceki gün İnce destekçilerinin eylem yaptığı, ancak dün sabah kendisine destek veren partililerin toplandığı CHP Genel Merkezi’ne gelen Kılıçdaroğlu, burada yeni açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimde konuşmalarını vermeyen medyanın dün kendisini manşetlere koyduğunu söyleyerek, “Demek ki yaptığımız iş doğru” dedi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

İllerden destek mesajı

Biz inandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz, bütün arkadaşlarımızla birlikte. Hiçbir arkadaşımızı ötekileştirmek, faklı düşünmek, partinin dışında düşünmek... Asla böyle bir düşüncem, inancım yok. 81 milyonu kucaklayacağız. Buraya gelmek isteyen arkadaşlarım vardı. İl başkanlarım telefon ettiler sabahleyin. ‘Kimse gelmesin’ dedim. Normal çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önümüzde yerel seçimler ve o seçimler için son derece hazırlıklı yolumuza devam edeceğiz. Duvarın bir kısmını yıktık. Önümüzdeki seçimlerde duvarın tamamını yıkacağız.

Haberin Devamı

‘Kimseyi dışlamayacağız’

Hiç kimse şunu unutmasın. Herkese açık ve net söylüyorum, herkes bilsin. Muharrem İnce bizim bir değerimizdir, onu da sonuna kadar kucaklıyoruz. Bizde ayrılık gayrılık yoktur, biz dava adamıyız, biz ilkelerin insanıyız, biz demokrasiden, güçler ayrılığından yanayız. Kim bizimle beraber yürümek istiyorsa hep beraber gönül gönüle yürüyeceğiz. Birlikte yürüyeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden 81 milyonu kucaklıyoruz. Sevgili arkadaşım Muharrem İnce, 81 ili gezeceğini ifade ediyor. Bütün il başkanlarıma talimatımdır; geldiği zaman karşılayacaksınız, halkla buluşturacaksınız, ne gerekiyorsa yapacaksınız. Gülerek sevinerek ve bir heyecan içinde yolcu edeceksiniz. Hiçbir endişemiz yok. Yolumuza devam ediyoruz.

Haberin Devamı