Gazete Vatan Logo

İnanılmaz ama gerçek!

Çinli sanatçı Li Wei'nin sanat uğruna arkadaşlarına yaptığı bu şeylere inanamayacak...

Çinli sanatçı Li Wei, kendisinin ve arkadaşlarının fotoğraflarını sanat uğruna binalardan atıyor, köprülerden sallandırıyor ve arabaların arkasından sarkıtıyor.

Elbette bunların hiçbiri gerçekte olmuyor, hepsi Li'nin fotoğraf dünyasında gerçekleşiyor ve ortaya birbirinden muhteşem, gerçek üstü kareler çıkıyor. Ama Li fotoğraflarını tamamen photoshop ya da bilgisayar programları sayesinde yaratmıyor.
Fotoğraflar bazıları çok zor koşullarda çekildikten sonra bilgisayar işleminden geçiyor. Sözgelimi fotoğraf çekimi sırasında kullanılan vinçler bilgisayar işlemi sırasında siliniyor ve fotoğraf çarpıcı kimliğine kavuşuyor.

Fotoğrafların hazırlanmasının altı ay kadar sürdüğü oluyor. Fotoğraflar çekildikten sonra bilgisayara aktarılıyor ve burada çok detaylı bir çalışmayla işlemden geçiriliyor.

Li en çok zorlandığı ve en pahalı fotoğraflardan birinin kendisiyle birlikte 12 kişiyi bir otomobilin arkasında uçarken gösteren fotoğraf olduğunu söylüyor ve "Çok fazla vinç kullandık ve uzun süre asılı olarak kalmamız gerekti. Favori fotoğrafım kızımın tuttuğu balonların üzerinde durduğum. Kızımla çalışmak harikaydı ve fotoğraf hislerimi yansıtıyor" diyor.

40 yaşındaki sanatçı, 1999'dan beri bu işi yapıyor ve sıradışı fotoğraflarından onbinlerce dolar kazanmış.

Haberin Devamı