Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemini internet üzerinden nasıl yaparım?

IMEI sorgulama hizmeti vatandaşların kolayca kullanabilmesi için internette yer alıyor. IMEI sorgulama işlemini E-devlet üzerinden kullanabilirsiniz. Ayrıca IMEI sorgulama işlemi için E-devlet şifresine de ihtiyacınız yok!

IMEI sorgulama işlemini internet üzerinden nasıl yaparım?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte bilgisayarlardan sonra hemen hemen her kişinin elin de bulunan akıllı telefonlar oldukça yayılmıştır. Yayın olan akıllı telefonlar sürekli üst modellerinin çıkması ile birlikte sürekli yenilenerek kullanıcılar tarafından sürekli yenilenmektedir. Bir telefonu satın alırken en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi telefonları satın alırken IMEI sorgulamasıdır. IMEI sorgulaması yapmak oldukça kolay bir yöntem olup, her telefon alıcıların yapması gerekmektedir. Satın aldığınız telefonların kaçak, çakma ya da hırsızlık yolu ile telefonculara düşmüş olma olasılığı yüksektir. Bunun için yapılması gerekli olan IMEI sorgulaması oldukça kolay yapılmaktadır. IMEI sorgulaması sadece telefonların hırsızlık, kaçak ya da çakma olduğu anlaşılması için kullanılmamaktadır. Telefona ait tüm yasal bilgilerin tespiti için de kullanılmaktadır. Vatandaşlar IMEI sorgulama işlemini internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyor. IMEI sorgulama işlemi resmi devlet sorgulama sistemi olan E-devlet üzerinden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E- devlet sistemi çok kullanışlı bir uygulamadır. Çünkü e- devlet sistem içerisinde bir çok alanda işlem barındırmaktadır. E- devlet sistemi vatandaşların en çok kullanmış olduğu online sistemdir. E- devlet sistemi içerisinde IMEI sorgulama işlemi de barındırmaktadır. IMEI sorgulama işlemini yapmak için internet ortamını kullanarak online bir şekilde yapabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemini e- devlet sistemi üzerinden yapmak istiyor iseniz yazımızın devamını dikkatle okumak yeterli olacaktır. E- devlet sistemi üzerinden IMEI sorgulama işlemi yapmak oldukça basit bir işlemdir. Fakat e- devlet sistemi şifreli bir uygulamadır.

E- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapmak istiyor iseniz ya da IMEI sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapamazsınız. E- devlet şifresi almak oldukça basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için bulunmuş olduğunuz herhangi bir PTT şubesine kimlik kartınız ile ya da T.C. kimlik numaranız ile gitmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden e- devlet şifresi talebinde bulunmanız gerekir. E- devlet şifresi sizlere özel kapalı bir zarf içinde verilmektedir. Ve e- devlet şifresi almak için 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekir. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet sistem sayfasına giriniz. E- devlet sistem sayfasından IMEI sorgulama işlemi yapmanız için IMEI sorgulama sayfasına tıklayınız.

Sayfa açıldıktan sonra sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanızı isteyecektir. Kimlik doğrulama işlemi yapmak için PTT şubesinden almış olduğunuz e- devlet şifresi ile T.C. kimlik numaranızı eksiksiz ve de doğru bir şekilde ilgili kutucuğa yazmanız gerekir. Kimlik doğrulama işleminizi bu şekilde yaptıktan sonra IMEI sorgulama işleminizi e- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemi e- devlet sistemi üzerinden günün her saatinde yapılmakta olan sorgulama işlemidir.

Haberin Devamı

IMEI sorgulama işlemi için gerekli olan IMEI numarası telefonlarınızdan ' *#060#' kodu girilerek kolay bir şekilde öğrenilmektedir. IMEI sorgulama işlemi ile çalıntı cihazlar direkt olarak ortaya çıkmaktadır. E- devlet sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde IMEI sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.