Gazete Vatan Logo

IMEI sorgulama işlemi ve detayları

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun IMEI sorgulama ekranı üzerinden akıllı cihazların çalıntı ve IMEI numarası kopyalanması durumları sorgulanabiliyor. İnternette IMEI sorgulama işlemi ile cihazın yasal kayıt bilgilerine ulaşılabiliyor.

IMEI sorgulama işlemi ve detayları

Teknolojik yeniliklerin günlük yaşantı içerisinde kendisine en etkin şekilde yer edinmekte olduğu bugünlerde hızlı ve pratik şekilde günlük yaşantı içerisindeki işlemleri gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yıllarda internet ortamına erişim sağlanabilmesi konusunda bulunulan her yerden mümkün kılınması gibi çok önemli bir özgürlüğün insanlara sunuluyor olması modern yüzyıl dünyasında mobil akıllı cihazların oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Günümüzde artık mobil akıllı cihaz ürünleri ile nerede olunursa olunsun internete erişim sağlayabilmek modern yüzyılda çok önemli olan dünya ile iletişimin kesintisiz olması gibi bir avantaj sağlıyor. Bu yüzden yoğun kullanılan mobil cihazlara ilişkin olarak son dönemlerde ortaya çıkan güvenlik sorunlarına yönelik olarak online IMEI sorgulama hizmeti Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunuluyor.

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Elektronik ortam üzerinde yer alan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun resmi bir online hizmet ekranı olan IMEI sorgulama ekranı üzerinden bir akıllı cihazın tüm kayıt bilgilerine birkaç dakika içerisinde ulaşılabiliyor olması akıllı cihaz kullanıcılarının cihazın güvenlik durumunu kolaylıkla öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde oldukça yoğun şekilde ilgi gören mobil akıllı cihaz pazarında tüketicilerin çok sık şekilde karşı karşıya kalabildikleri çalıntı akıllı cihaz durumunun yaratabileceği tüm mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi konusunda ciddi bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Günümüzde nerede olursa olsun internet ortamına son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlayabilme şansına sahip olabilen tüketici, internet ortamı üzerinde yer alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden sadece dakikalar içerisinde akıllı cihazın çalıntı olup, olmadığını sorgulayabilme şansına sahip olabiliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan online IMEI sorgulama ekranı üzerinde aynı zamanda da akıllı cihazlarda sıklıkla karşı karşıya kalınabilen IMEI numarası kopyalanması gibi bir durumun yaşanıp, yaşanmadığı da sorgulanabiliyor. Türkiye’deki mobil akıllı cihaz pazarında tüketiciyi mağdur eden her iki tip güvenlik sorununa yönelik olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulan online IMEI sorgulama hizmet ekranı çok büyük bir avantaj sağlıyor.

Haberin Devamı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranı üzerinden sorgulamayı gerçekleştirmek isteyen kullanıcılar, e-Devlet Kapısı sistemini kullanabiliyor. E-Devlet Kapısı sistemi üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının online hizmet uygulamalarını kullanabilmek içi e-Devlet kimlik doğrulaması yapılması zorunluluğu bulunurken Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun online IMEI sorgulama ekranını kullanabilmek için herhangi bir kimlik doğrulaması zorunluluğu bulunmamaktadır. E-Devlet Kapısı üzerinden ücretsiz olarak günün her saatinde kimlik doğrulama olmadan gerçekleştirilebilmekte olan IMEI sorgulama işlemi için gerekli olan IMEI numarası ise cihazın orijinal cihaz kutusu üzerinden veya cihaz üzerinde ‘*#060#’ kodu tuşlanarak kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Haberin Devamı