Gazete Vatan Logo

İmam uyardı: El öpmeyelim

Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Ankara'da Hacı Bayram Veli Camisi'nde kıldı. Erdoğan'ın camide vatandaşlarla tek tek tokalaştığı sırada imamın sık sık, "Lütfen sadece musafaha (tokalaşma) ile yetinelim, el öpmeyelim" uyarısında bulunması dikkati çekti.

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Subayevleri Mahallesi'ndeki konutundan Cuma namazını kılmak üzere Hacı Bayram Veli Camisi'ne geçti.

Camiye gelişinde vatandaşların sevgi gösterilerinde bulunduğu Erdoğan, onları selamladı.



Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile Ankara Valisi Alaaddin Yüksel eşlik etti.

Namazın ardından Erdoğan ve beraberindekiler, cami içinde vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Bu sırada cami imamının sık sık, "Saygıdeğer cemaati müslimin, lütfen sadece musafaha ile yetinelim, el öpmeyelim" uyarısında bulunması dikkati çekti.

Camiden ayrılışında Erdoğan'a cami avlusunda bekleyen vatandaşlar, alkış ve tezahüratta bulundu.

ERDOĞAN'IN İLK YURT DIŞI ZİYARETİ KKTC VE AZERBAYCAN'A

Haberin Devamı

Bu arada 10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde halkın oyuyla Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevine başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a gerçekleştirecek.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan 1 Eylül Pazartesi günü KKTC'ye, 3 Eylül Çarşamba günü de Azerbaycan'a resmi ziyaretlerde bulunacak.

Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin ardından 4-5 Eylül 2014 tarihlerinde Galler'de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'ne, 21-26 Eylül 2014 tarihleri arasında da Newyork'ta düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılacak. Erdoğan, her iki uluslararası toplantıda da bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelecek.