Gazete Vatan Logo

İlk yarının lideri Trabzon!

İstanbul'un Fethi: 3-1

Tarih: 12 Aralık 2010... Trabzon, bu sezon oynadığı 5. İstanbul takımını da devirip “Bana her yer Trabzon” dedi.

Sezonun en güzel maçıydı tartışmasız.. 1. dakikada Burak’ın nefis golüyle öne geçen bordo-mavili ekip 72’de gelen penaltıya kadar zorlandı ama 3 golle zirveye damgasını vurmayı başardı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

RÜZGÂRIYLA İstanbul Olimpiyat Stadı’nda bir gün öncesinin kötü havası, maç saatinde, tanrının lütfu, güneşle birlikte inanılmaz bir sukûnete dönüşüverdi. Ama bu stada rüzgâr yakışırdı elbette. O boşluğu da önce tribünlerdeki yaklaşık 50 bin taraftar inanılmaz bir coşkuyla doldurdu. Sahaya çıkan Trabzon 11’i de rüzgârı fırtınaya çevirince artık olay “işte taraftar işte şampiyon” boyutundaydı. Gol o fırtınanın arasında geliverdi zaten. 1. dakika dolmuştu ki, Colman’ın Bekir’e yaptığı baskıyla kazandığı topu alan Burak ceza alanı dışından sol ayağıyla müthiş vurdu: 1-0.
5’TE Jaja’nın ara pasına Colman saliselik geç kalınca Trabzon ikinci golden oldu. 14’te Selçuk’un şutunda Hasagiç iyi yer tuttu.



BU dakikadan sonra ise ligde “deneysel futbol laboratuvarı” olarak varlığını sürdüren Belediye “Ben de varım” işaretlerini vermeye başladı. 20’de Tevfik’in şutuna Giray son anda ayak koydu. 25’te Gökhan’ın ortasını Holmen inanılmaz ıskaladı. 37’de Serhat’ın geri pasını yakalayan Umut en zoru yaptı ve karşı karşıya topu Hasagiç’e verdi. 40’ta da gol geldi. Mahmut’un faul atışına kafayı yapıştıran Cihan’ın şutu Onur’un da dokunmasıyla direkten döndü, Tum tamamladı: 1-1. İlk yarı da bu skorla tamamladı.

İKİNCİ yarıya Şenol Hoca yaptığı değişikliklerle damgasını vuran adam oldu. 46’da Giray’ın kafa şutu az farkla auta gitti. 62’de Cale ortaladı Burak’ın boyu topa vurmaya yetmedi. 73’te Engin’in gönderdiği faul atışına yükselen Umut’u Serhat arkadan iterek düşürünce Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Burak da kendisinin ve Trabzon’un 2. golünü attı.



NOKTAYI UMUT KOYDU

Belediye golün şokundan çıkmaya çalışırken 75’te Alanzinho ortaladı, Umut kafayı çakarak takımının ilk yarıyı lider bitirmesini perçinledi: 3-1. Aynı Umut son dakikada kaçırdığı pozisyonla saç baş da yoldurdu ama Allah’tan herkes mutlu ve umutluydu. 82’de ise rakibini gole giderken düşüren Ekrem ikinci sarıdan kırmız kartla oyun dışında kaldı.

90 dakika sonunda Olimpiyat Stadı’nı dolduran binlerce taraftar Trabzon’un galibiyetiyle birlikte hiç şüphesiz İstanbul BŞ’nin güzel futbolunu alkışlıyordu.

TRABZON YÜZDE 80 ŞAMPİYON

İLK yarının bitimine 1 hafta kala devreyi lider kapatmayı garantileyen Trabzon, 1995-96 sezonundan sonra ilk kez bu başarıya ulaştı. Tarihinde ilk yarıyı lider bitirdiği 5 sezonun 4’ünde (% 80) şampiyon olmayı başaran bordo-mavililer 1995-96 sezonunda kazaya uğramış ve zirveyi F.Bahçe’ye kaptırmıştı.

50 bin kişilik rekor

TRABZONSPORLU 50 bin taraftar dün Olimpiyat Stadı’nda takımlarını destekleyerek sezonun seyirci rekorunu kırdı. 2003’teki G.Saray-F.Bahçe derbisindeki 70 bin 125 kişilik seyirci rekorunu kırma hayâli ise gerçekleşmedi.

MAÇIN YILDIZI: BURAK

Geçen hatfa G.Antep’e attığı 2 golle 3 puanı getiren Burak Yılmaz, bordo-mavilileri şampiyonluğa doğru götürmeye devam ediyor. Dün de İstanbul BŞ filelerini 2 kez sarsan Milli yıldız, ilk golde klasını konuşturdu. Colman’ın çabasıyla kazanılan topa muhteşem vuran Burak, penaltı da Hasagiç’i çaresiz bıraktı. Ayrıca Umut da attığı golün yanı sıra penaltı da yaptırarak geceye damga vuran bir başka isim oldu.

GÜNEŞ: Çok tekme attılar

“Rakip çok sertti, biraz daha futbolu düşünseler iyi olur. Rekorlara, istatistiğe değil işimize bakıyoruz.”

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul’da galibiyetten memnun ancak sertlikten şikayetçi. Rakibin sertliğinin kendilerini üzdüğünü belirten Güneş şunları söyledi:

“TARAFTARIMIZ büyük destek verdi. 60 bin civarındaydı heralde. Bizim için imtihan maçıydı. İlk yarı rakibimiz sinirlenmeye başladı ve oyun sert geçmeye başladı. Faullü hareketler vardı bu bizi üzdü. İki oyuncumuz cezalı duruma düştü. Kırmızı olmaması sevindirici. Rakip iyi ve ligin en başarılı bir takımlarından. Biraz daha futbolu düşünürlerse daha iyi olur.

ŞAMPİYONLUK için rakibimiz İstanbul BŞ’ydi haftaya ise Karabükspor. Gerisi bizi ilgilendirmiyor. Seyircimizin desteğiyle Karabük karşısında da kazanmalıyız. İyi sonuçlar alırsak sonu gelir. Rekorlar ve istatistikler gündemimde yok.”

‘ARAYA AĞ MI GERELİM’

İSTANBUL BŞ Teknik Direktörü Abdullah Avcı sert oynadıklarını söyleyen Şenol Güneş’e anında yanıt verdi. Avcı şunları söyledi: “Şenol Hoca sertlikten bahsetti, araya voleybol ağı mı kuralım? Biz sert oynamadık. Hepsini çok seviyoruz ve iyi oynuyorlar ancak biz sert değildik. Bu lig böyle.

PENALTININ değerlendirmesi yapılmalı. Biz yine hakem için konuşmayacağız ancak bize böyle penaltı verilir miydi? 50 haftadır penaltımız yok, 3 sezondur penaltı atmıyoruz.”

Olimpiyat şampiyonu

SÜPER Lig’deki çoğu takımın çekinerek gittiği İstanbul BŞ deplasmanı, Trabzonspor için kolay lokma olmaya devam ediyor. Olimpiyat Stadı’nda İstanbul BŞ’yle karşılaştığı 4 maçı da kazanan bordo-mavili takım, bu statta çoğu zaman istediğini alıp evine öyle dönüyor. Ayrıca Şenol Güneş’in öğrencileri Olimpiyat’ta oynadıkları 10 lig maçında 8 galibiyet aldı.

Haberin Devamı