Gazete Vatan Logo

İlk dizimle tabuları yıktım

Konservatuarda Opera bölümünde okuyan Özgü Kaya Adı Efsane dizisiyle ilk defa kamera karşısına geçti ve büyük beğeni topladı.

İlk dizimle tabuları yıktım

Adı Efsane ile ilk oyunculuk deneyimini yaşıyorsunuz. Kendinizi ekranda görünce ne düşünüyorsunuz?

İlk başlarda biraz garipti. Alışmam zaman aldı. Kendime çok sert eleştiriler yaptım. İzledikçe yapmam ve yapmamam gerekenleri görmek bu yolda bana yardımcı oldu, hala oluyor.

Dizi ve canlandırdığınız karakter size neler kattı?

Sibel ile sınırlarımı zorladım. Bu karakter ile tabularımı yıktım ve beni rahatlattı. Fakat Sibel gibi istediği bir şey uğruna sonunu düşünmeden gözünü karartan bir yapım yok. Adım atmadan önce olası ihtimalleri düşünürüm, sağlam adımcıyım.

Bu mesleğe sizi kim yönlendirdi?

Konservatuarda sahne derslerinden aldığım keyifle içten içe oyunculuk isteğim başladı. Ortak arkadaş aracılığıyla oyuncu koçum Aytunç Özer’le çalışmaya başladım.

Tek düze oyunculardan olmak istemem

Kim gibi veya nasıl bir oyuncu olmak istiyorsunuz?
Açıkçası nasıl görünüyorum kaygısı gütmeden, bedenen ve ruhen rahat duygusunu izleyiciye hissettiren bir oyuncu olmak istiyorum. Bu anlamda farklı karakterleri canlandırarak sınırlarımı keşfetmek istiyorum.
Dizide söylediğiniz şarkılarla da büyük beğeni topluyorsunuz...Müzik bu zamana kadar asıl ilgilendiğim daldı. Konservatuarda Opera bölümünde okuyorum. Bunun dışında tango yapmaktan keyif alıyorum. Ama şuan sadece oyunculuk kariyerime odaklıyım ve kendimi bu alanda geliştireceğim.
Oyunculukta sizi korkutan şeyler oldu mu?
Yaptığım bir işte kesinlikle tekdüze olmak istemiyorum. Böyle bir korkum var. Mutlaka geliştirmeli, bir şeyler katmalıyım. Tekdüze olmamak için kendime daha ne katabilirim eleştirisini sıklıkla yapıyorum. Sadece oyunculukta değil her meslekte, her dalda kendini geliştirmek çok önemli.

Haberin Devamı