Gazete Vatan Logo
Magazin İlk buluşmanız ne renk olmalı?

İlk buluşmanız ne renk olmalı?

İlk buluşmanız ne renk olmalı?

İlk buluşma önemlidir; ruh halimiz ve konuştuklarımız kadar kıyafet seçiminden saç şekline, ayakkabılarımızdan aksesuarlara, bizimle ilgili her detay karşımızdakinin bu buluşmayla ilgili algısında da rol oynar. 100 renkte test edilerek iz bırakmadığı onaylanan Dove Deodorant’ın 100Renk100Gun.com yarışmasının jürisi, renk uzmanı Oya Komar, ilk buluşmalarda renk tercihi yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. İlk buluşmada tercih ettiğimiz renklerin de karşımızdakine bizle ilgili birçok ipucu sunduğunu vurgulayan Komar, “Çoğumuz farkında olmasak da ilk buluşmalarda bıraktığımız izlenim, öncelikli olarak kullandığımız renklerden kaynaklanıyor. Kıyafetlerin stili, beden dili ve sözel iletişimle anlattıklarımızın etkisi bunun ardından geliyor” diye ekliyor.

Türk kadınlarının ilk buluşmalarda tercih ettikleri renk seçeneğine gelince... 3000’e yakın kişiyle gerçekleştirilen birebir renk analizi seanslarından yola çıkan Oya Komar, en çok tercih edilen rengin, güvenli zannedildiği için siyah olduğunu açıklıyor.

Haberin Devamı

Peki, ilk buluşma için doğru renkler gerçekten bunlar mı? Oya Komar’a göre doğru renk, buluşmada kişinin vermek istediği mesaja göre değişiyor.

Renklerin sizinle ilgili verdiği mesajlar

Cesur kırmızı:

Risk alabileceğinizi, cesur ve güçlü olduğunuzu kırmızıyla vurgulayabilirsiniz. Yakut kırmızısı, şarap rengi, narçiçeği, kiraz kırmızısı, domates kırmızısı veya turuncumsu kırmızıdan biri mutlaka size yakışacaktır.

Empatik pembe/şeftali tonları:

Pembe tonları empati, şefkat, nezaket, yumuşaklık ve uyum çağrıştırır. İlk buluşmada yaratmak istediğiniz imaj bu ise, şeker pembesi, gül pembe, şeftali,mercan veya petal renklerinden biri teninizi bütünleyecektir.

Eğlenceli turuncu:

Sosyalliği ve cana yakınlığı vurgulayan turuncuyu kullanırken dikkat! Enerjsi “sürekli”den ziyade, “an”lık intibası verme riski taşır. Yine turuncu ailesinden, Mango gibi daha açık tonlar tercih edilebilir.

Sımsıcak toprak renkleri:

Toprak renkleri, ayaklarınızın yere sağlam bastığının ve dışadönüklüğünüzün göstergesidir. Yakışan tonlarınızı Vizon, Karamel, Camel, Sütlü Kahve, Taba, Moka arasından seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Güleç sarı

Sarı yaratıcılığın yanı sıra iyimserliği de vurgular. Ancak dikkati en çabul çeken renk olması özelliğiyle 20 dakikanın üstündeki buluşmalarda yorucu olabilir. Hardal Rengi, Limoncello veya Ayçiçeği renklerinden yakışanı seçip, bir aksesuarla birlikte kullanılması daha uygun...

Kendini yenileyen yeşil:

Güvenilir, canlı ve istikrarlı duruşu yeşil tonları ile yansıtmak mümkün. Çam, filiz, fıstık, enginar, yeşil elma, söğüt rengi, satsuma, zümrüt veya nefti tonlarından size yakışanı bulabilirsiniz.